Поділитись:

Глава Пентагону Остін поговорив з Шойгу і Резніковим

П'ятниця, 21 жовтня 2022, 17:40
Глава Пентагону Остін поговорив з Шойгу і Резніковим

Глава Пентагону Ллойд Дж. Остін провів дві телефонні розмови – з міністром оборони РФ Сергієм Шойгу та міністром оборони України Олексієм Резніковим. Як повідомили у Пентагоні, в обох розмовах йшлося про війну в Україні.

Про це інформує УНН.

Розмова з Шойгу

Інформації про розмову Остіна з Шойгу небагато. У Пентагоні зазначають, що «Остін наголосив на важливості збереження ліній зв’язку в умовах війни проти України, яка триває».

Розмова з Резніковим

Водночас про розмову з главою Міноборони України відомо більше – у США ще раз наголосили на підтримці і домовились підтримувати тісний контакт.

«Ллойд Дж. Остін розмовляв з міністром оборони України Олексієм Резніковим, щоб підтвердити непохитну відданість США підтримці здатності України протистояти агресії росії».

Остін також наголосив на незмінній підтримці міжнародного співтовариства у розбудові міцної сили України та збереженні здатності України захищати себе в майбутньому, про що свідчать зобов’язання щодо допомоги в безпеці, взяті союзниками та партнерами на останньому засіданні Контактної групи з питань оборони України 12 жовтня, йдеться у повідомленні.

За даними Пентагону, «обидва лідери пообіцяли підтримувати тісний контакт».

Нагадаємо: Олексій Резніков заявив, що Україна більше не матиме проблем щодо обслуговування терміналів супутникового зв'язку Starlink від компанії Ілона Маска SpaceX.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів