Поділитись:

В Ізраїлі висловилися проти передачі озброєнь Україні

Середа, 19 жовтня 2022, 14:51

На фото – міністр оборони Ізраїлю Бенні Ганц

В Ізраїлі міністр оборони Бенні Ганц і лідер опозиції Біньямін Нетаньягу висловили небажання змінювати політику країни щодо ненадсилання військової техніки в Україну.

Про це інформує «Суспільне» з посиланням на The Times of Israel.

«Я хочу чітко дати зрозуміти, що ми не продаємо зброю Україні. Я міністр оборони та відповідаю за експорт ізраїльської зброї», – сказав Ганц в ефірі радіостанції «Коль Чай».

Натомість він відзначив гуманітарну допомогу, яку надає Ізраїль, і пообіцяв продовжувати такі поставки, пише видання. Ганц також підкреслив, що Ізраїль раніше не продавав Україні зброю.

В інтерв’ю MSNBC у вівторок, 18 жовтня, Нетаньягу «високо оцінив розважливий підхід коаліційного уряду до України, підкресливши прийняття Ізраїлем біженців та інші гуманітарні ініціативи», пише The Times of Israel. Нетаньягу також розповів про занепокоєння Ізраїлю щодо продажу зброї Україні.

Біньямін НетаньягуБіньямін Нетаньягу
 

За словами посла України в Ізраїлі Євгена Корнійчука, на початку тижня Ганц несподівано скасував довгоочікувану розмову зі своїм українським колегою Олексієм Резніковим без будь-яких пояснень, пише видання. Корнійчук додав, що Україна розчарована цим кроком.

Водночас, згідно з повідомленнями кількох єврейських ЗМІ, прем’єр-міністр Яїр Лапід і міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба планують поговорити телефоном у четвер, 20 жовтня.

«Прем'єр-міністр Яїр Лапід проведе телефонну розмову з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою у цей четвер, в ході якого голова українського МЗС представить офіційну заявку на отримання систем ППО від Ізраїлю», – пише видання Yedioth Ahronoth.

Раніше міністр у справах діаспори Ізраїлю Нахман Шай прокоментував можливе постачання Іраном ракет для Росії, закликавши надати Україні необхідну військову допомогу.

Нагадаємо: 17 жовтня радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що Іран несе пряму відповідальність за вбивства українців, які загинули внаслідок атаки дронами-камікадзе іранського виробництва українських міст.

Надрукувати
мітки:
коментарів