Поділитись:

Компанія Фірташа відсудила у «Волиньгаз збуту» 83 мільйони гривень (відео)

Четвер, 20 жовтня 2022, 14:53
Компанія Фірташа відсудила у «Волиньгаз збуту» 83 мільйони гривень (відео)

Понад два мільярди гривень компанія Дмитра Фірташа «ЙЕ Енергія» хоче відсудити у газзбутів, які асоціюють з цим олігархом. Судові процеси ідуть по всій країні, є вже навіть перші рішення на користь «ЙЕ Енергії». А ті, що не на користь – оскаржуються в апеляції. Не оминула ця історія і Волинську область. Вже є рішення суду про те, щоб стягнути з «Волиньгаз збуту» понад 80 мільйонів гривень. 

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Аверс».

У Господарському суді Волинської області розглядають по суті позов «ЙЕ Енергії» проти «Волиньгаз збуту» суму понад 80 мільйонів гривень. Але не зважаючи на таке важливе засідання представника позивача немає. Проте, є захисник відповідача, який заперечує проти цих позовних вимог. Мовляв, вони після «ЙЕ Енергії» укладати більш вигідний договір з іншим постачальником газу, який підконтрольний державному «Нафтогазу України». Відповідно, розірвали старий договір із «ЙЕ Енергією», а з ним і всі забов'язання. Зокрема, і щодо сплати штрафу.

Варто додати, що після того, як цього року облгази Фірташа арештували та передали Держпідприємству «Чорноморнафтогаз», пізніше жоден із газзбутів, які пов'язують з ним, не зміг підписати договір з НАК «Нафтогаз України» на поставку газу. Оскільки Кабмін наприкінці квітня затвердив положення про спеціальні забов'язання,  умови яких газзбути не осилили. Залишились без підписаного меморанудуму з «Нафтогазом» і «Йе Енергія».

Господарський суд Волинської області вирішив стягнути з «Волиньгаз збуту» 83 мільйони гривень.

Деталі – у сюжеті.

 

Нагадаємо, через війну волиняни стали більше боргувати за газ, світло і тепло.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ 

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 квітня 2024
22 квітня 2024
21 квітня 2024
19 квітня 2024
17 квітня 2024
15 квітня 2024
12 квітня 2024