Поділитись:

У Греції археологи розкопали легендарний храм Посейдона (фото)

Неділя, 16 жовтня 2022, 02:18
У Греції археологи розкопали легендарний храм Посейдона (фото)

У Греції археологічна місія, метою якої є пошук легендарного храму Посейдона Самоського, оголосила про важливу знахідку: дослідникам вдалося розкопати руїни величезної будівлі на місці, описаному в давніх писемних джерелах.

Згідно з інформацією, міжнародна дослідницька група археологів проводить розкопки у стародавньому місті Самікумі. Це був помітний мегаполіс у середні та пізні періоди існування Еллади. Він знаходився на Пелопоннесі, на пагорбі Клейді, неподалік сучасного містечка Като-Саміко, інформує UAINFO.org з посиланням на Oxu.az.

Місце для розкопок вибрали невипадково. Саме його, як вважають експерти, описав знаменитий історик Страбон у своїй "Географії". Це найповніший опис розташування храму, який у свої часи був одним з найшанованіших у світі еллінізму. Ідея знайти його виникла у 2017 році, коли вперше на околицях Самікума було проведено геофізичні дослідження. Радарна зйомка проводилася й у наступні роки, але лише у 2022-му археологи розпочали польові роботи.

У Греції археологи розкопали легендарний храм Посейдона (фото) 

У ході розкопок вони виявили будівлю, що має традиційну для античного храму форму. Вона розташована в передгір'ї неподалік самого міста. Вже розкопано фундамент, за параметрами якого вчені вирахували розміри самого храму. Його ширина становила 9,4 м, а довжина досягала 28 м.

Археологам вдалося розкопати так званий «пронаос» – архітектурний елемент, типовий для грецьких храмів. Також вони виявили дві храмові кімнати, замощені щільним шаром плитки.

Крім того, під час розкопок було знайдено мармурову чашу, зазвичай пов'язану з культовим використанням, та фрагменти даху, що відноситься до архаїчного періоду.

Експерти вважають, що знайдена будівля і є загублений храм Посейдона Самоського. Однак достовірно підтвердити це припущення допоможуть лише подальші розкопки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 березня 2024
16 лютого 2024
20 грудня 2023
13 грудня 2023
04 грудня 2023
26 листопада 2023
19 листопада 2023
17 листопада 2023
11 листопада 2023
18 жовтня 2023