Поділитись:

У Ватикані турист розбив дві давньоримські скульптури

П'ятниця, 07 жовтня 2022, 00:19
У Ватикані турист розбив дві давньоримські скульптури

Американський турист, який відвідав Музей Ватикану, розбив дві давньоримські статуї.

Про це повідомляє СNN, це сталося після того, як турист заявив, що хоче зустрітися з Папою Римським і почув у відповідь, що це неможливо.

Інцидент трапився в Музеї К'ярамонті, частині Музею Ватикану, де міститься близько 1000 стародавніх статуй. Сам музей називає себе «однією з найкращих колекцій римських бюстів у світі».

Два з таких бюстів наразі були зруйновані туристом у пориві гніву. Повідомляється, що він кинув на підлогу одну статую, коли почув про відмову, а другу – звалив, коли почав тікати від працівників музею.

Статуї забрали до майстерень для оцінки пошкоджень та подальшого відновлення. Їхній вік оцінюється в 2000 років, але в музеї зазначили, що вони є вторинними витворами мистецтва, а не знаменитими. За даними La Repubblica, один з бюстів залишився без носа.

Туриста затримали та передали поліції.

CNN зазначає, що це вже не перший випадок останнім часом, коли туристи завдають ушкодження стародавнім пам'ятникам у Римі. Так, у липні туристка з Канади спробувала написати своє ім'я на Колізеї. Тоді ж американські туристи кидали скутери по Іспанських сходах, що призвело до відколювання частин монумента. А турист з Саудівської Аравії проїхався ними на своєму Maserati.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів