Поділитись:

Археологи знайшли доказ заселення Філіппін прадавніми людьми

П'ятниця, 16 вересня 2022, 01:18
Археологи знайшли доказ заселення Філіппін прадавніми людьми

Група археологів виявила нові артефакти, що доводять, що печера Піландук на острові Палавані була заселена людьми 20 000-25 000 років тому, у розпал останнього льодовикового періоду.

Про це повідомляє Університет Філіппін, пише Громадське радіо.

Це призвело до відкриття «нових радіовуглецевих дат, які надійно визначають вік заселення людиною печери Піландук в останній льодовиковий період приблизно 20 000-25 000 років тому, а також свідчень зміни кормової поведінки (екологічної та поведінкової гнучкості) людей, які мешкають у мінливих тропічних умовах (зміни клімату та навколишнього середовища) протягом приблизно 40 000 років на острові Палаван.

Під час повторних розкопок отримані нові дані та свідоцтва спеціалізованого полювання на оленів та видобутку прісноводних молюсків, а також знайдені скам’янілості тигра та останки інших представників фауни ссавців та рептилій Палавана.

На ділянці є багато артефактів, що добре збереглися. Це останки хребетних і раковини молюсків, а також літичні матеріали або збори кам’яних знарядь.

Археологи знайшли доказ заселення Філіппін прадавніми людьмиАрхеологи знайшли доказ заселення Філіппін прадавніми людьми 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів