Поділитись:

У Луцьку судили уродженця Донеччини, який хотів втекти за кордон

Четвер, 13 жовтня 2022, 18:16
У Луцьку судили уродженця Донеччини, який хотів втекти за кордон

У Луцьку оштрафували на 5100 гривень чоловіка призовного віку, який пішов на злочин, щоб виїхати за кордон. За підробку документів і внесення неправдивої інформації до системи «Шлях» він заплатив 3000 доларів США.

Відповідний вирок ухвалив Луцький міськрайонний суд 22 серпня, пише Сила правди.

Уродженець міста Добропілля Донецької області Максим Онипченко вирішив виїхати з України, не маючи на це відповідного дозволу. На початку липня 2022 року на автозаправці «WOG» у Луцьку він зустрівся з невстановленими слідством особами, які запропонували йому допомогу із виїздом за кордон за три тисячі доларів. Чоловіки мали зробити безпідставне звернення від імені однієї із сільських рад до Волинської обласної військової адміністрації, щоб отримати наказ із дозволом на перетин державного кордону та внести його дані до системи «Шлях».  

Того ж дня чоловік надіслав їм паспортні дані через месенджери «WhatsApp» та «Telegram», а також оплатив «омріяний квиток» у розмірі 3000 доларів.

Дії Онипченка кваліфікували як пособництво в підробленні документів. Чоловік розкаявся, активно сприяв у розкритті злочину і уклав із прокурором угоду про визнання винуватості. Зрештою, суддя Луцького міськрайонного суду Алла Полюшко визнала чоловіка винним та призначила йому 5100 гривень штрафу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів