Поділитись:

На Волині зять судді позбавив житла мати-одиночку (відео)

Середа, 12 жовтня 2022, 12:21
На Волині зять судді позбавив житла мати-одиночку (відео)

На Волині за 16 тисяч гривень штрафу забрали хату і земельну ділянку в одинокої мами Ірини Кульбачинської. Виявилось, що зять голови Ратнівського суду відкрив виконавче провадження з приводу штрафу по ПДР. І хоча сума невелика, майно винуватця оштрафували, а потім продали з молотка. Відтак за 35 тисяч гривень реалізували земельну ділянку і хату, що стояла на ній. У результаті власниця будинку лишилася без житла.

З цього приводу відкрили кримінальне провадження, інформують «Волинські новини».

Жінка каже, що про борг чоловіка дізналася пізно, оскільки подружжя розлучилося. Про це їй стало відомо вже тоді, як будинок виставили на аукціон.

«На той момент, як забрали будинок, сума боргу становила 16 тисяч 400 гривень. Ми з чоловіком були розлучені, проте майно не ділили. Державний виконавець розмістив на власній сторінці у соцмережах оголошення про те, що, мовляв, продається земельна ділянка із будинком за 430 тисяч гривень. Тоді я почала з’ясовувати, чому і як це сталося», – розповіла жінка.

Річ у тім, що державний виконавець, про якого розповіла Ірина, це син голови Ратнівського районного суду Василя Ляха Богдан Колєснік. Цікаво, що станом на сьогодні будинок продали вже в треті руки. Його нинішня і кінцева власниця – Людмила Волошина, теща друга Богдана Колєсніка Юрія Царука.

Офіційно на торгах будинок і ділянку продали за 35 тисяч гривень.

Ірина намагалася поговорити з новоспеченими власниками будинку і пояснити, що дім у неї вкрали. Натомість Надія Царук, дружина товариша державного виконавця і дочка нової власниці, запропонувала жінці купити її ж дім за 8 тисяч доларів.

Натомість Надія Царук не спростувала і не підтвердила інформації про те, що пропонувала Ірині купити її дім.

Від коментарів відмовилась і її мати, власниця будинку.

Земельна ділянка справді у власності ексчоловіка Ірини Степана Кульбачинського, який захищає цілісність України на війні. Нині він у госпіталі, бо отримав поранення. Чоловік підтвердив, що дім будувала його колишня дружина, і він мав намір переписати земельну ділянку під будинком на неї і на сина.

Натомість слідчі дії затягнулися на 5 років. Згодом Ірина звернулася до суду, а саме до тестя Богдана Колєсніка Василя Ляха, проте, зі слів жінки, останній вигнав її з кабінету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів