Поділитись:

«Росія відчуває серйозний дефіцит ракетної зброї», – Олександр Коваленко (відео)

Вівторок, 11 жовтня 2022, 22:22
«Росія відчуває серйозний дефіцит ракетної зброї», – Олександр Коваленко (відео)

10 та 11 жовтня, використовуючи тактику терору, росія завдала масованих ракетних ударів по українських містах та об‘єктах критичної інфраструктури. 

Лише 10 жовтня росія випустила по Україні 84 крилаті ракети та 24 безпілотники. Але скільки ще ракет є у росії?

У новому випуску програми «Прайм Тайм» на телеканалі «Конкурент TV» військово-політичний оглядач групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко розповів, що росія відчуває дефіцит крилатих ракет.

«Справа в тому, що на сьогодні росія відчуває досить серйозний дефіцит ракетної зброї: крилаті ракети авіаційного, морського базування, балістичні ракети і так далі. Вона використовує радянські запаси ракетної зброї, але ці залишки, вони не нескінченні. До того ж не всі ракети які вона використовує придатні до, саме використання в бойових діях. Тобто коли ви знімаєте з збереження ракети, наприклад X-22, то ви повинні її іще відновити: провести технічне обслуговування ремонті роботи, якщо потрібно, а деякі частини цих ракет, вони взагалі не придатні до відновлення та застосування. Також в них серйозні проблеми з сучасними ракетами, такими як крилаті ракети «Калібр», Х-101 та інші…» – пояснює експерт.

Проблеми з сучасними ракетами експерт пояснює нестачею мікросхем: майже 80% мікросхем, що використовуються ракетами іноземного походження. І на сьогодні росія не може Їх виробляти не маючи необхідної кількості мікросхем через санкції.

Експерт долав,  що росія використовує елементи контрабанди, щоб підтримувати виробництво ракет. росія може виготовляти корпус ракет, бойову частину, двигун, але не електронні елементи. Тому потрібно розуміти, що в такому випадку вартість ракет значно зростає.

Також про дефіцит ракет свідчить той факт, що для обстрілів 10 та 11 жовтня росія використала різноманітні типи ракет в невеликій кількості кожного типу.

Детальніше – у відео.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів