Поділитись:

Радіодиктант національної єдності: коли українці будуть його писати

Середа, 05 жовтня 2022, 19:30

Цьогорічний Радіодиктант національної єдності відбудеться наступного місяця, 9 листопада, об 11:00.

Авторкою тексту цьогорічного диктанту стане українська письменниця та режисерка, членкиня Українського ПЕН Ірина Цілик, а читатиме його народна артистка, Герой України Ада Роговцева.

Українців по всьому світу закликають доєднуватись до схожого флешмобу. До слова, диктант адаптували до умов воєнного часу. Зокрема, в різних країнах світу облаштують студії для написання диктанту для переселенців та українців, які живуть за кордоном.

«Де б ви не були, де б не знаходились, пишіть Радіодиктант національної єдності разом з нами. Ми не перевіряємо знання, це не форма контролю. Ми хочемо, щоб цей диктант писали люди різних професій та інтересів, щоб показати всьому світу, як нас багато. Головне, що ми всі об’єднаємося», — звернувся Дмитро Хоркін, член правління Суспільного Мовлення, відповідальний за платформи радіо та телебачення.

Писати диктант можна, слухаючи Українського Радіо та Радіо Культура. До того ж він наживо транслюватиметься на телеканалах та діджитал-платформах Суспільного Мовлення.

Довідково: Радіодиктант національної єдності був започаткований командою Українського Радіо у 2000 році. З того часу він щорічно проводиться у День української писемності та мови. Традиційно найактивнішими учасниками флешмобу є школярі, студенти та викладачі навчальних закладів, але щороку диктант розширює межі — у ньому беруть участь люди різного віку і найрізноманітніших професій, долучаючись до Радіодиктанту на знак поваги до української мови.

Нагадаємо, минулого року Радіодиктант з української мови читав Юрій Андрухович. Тоді українці масово коментували в соцмережах, що письменник зашвидко читав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
05 грудня 2023
27 жовтня 2023
26 жовтня 2023
11 жовтня 2023
02 жовтня 2023
08 листопада 2021
13 жовтня 2021
08 листопада 2020
03 листопада 2020
01 жовтня 2020