Поділитись:

Комітет ОПЕК+ погодився скоротити добовий видобуток нафти на 2 млн барелів, – Reuters

Середа, 05 жовтня 2022, 18:27
Комітет ОПЕК+ погодився скоротити добовий видобуток нафти на 2 млн барелів, – Reuters

Ключові міністри ОПЕК+ погодили скорочення видобутку нафти на 2 мільйони барелів на день.

Про це повідомила «Економічна правда» з посиланням на Reuters.

«Три джерела в ОПЕК+ повідомили, що ключові міністри ОПЕК+ (спільний міністерський моніторинговий комітет) погодили скорочення видобутку нафти на 2 мільйони барелів на день», – пише агентство.

Це найбільше скорочення видобутку нафти з часів пандемії COVID у 2020 році. Воно діятиме з листопада.

На тлі цього повідомлення вартість нафти марки Brent на лондонській біржі ICE піднялася вище за $93 за барель вперше з 21 вересня.

Перед цим Reuters писало про очікування, що ОПЕК+ налаштоване на серйозне скорочення цільових показників видобутку нафти, попри тиск з боку Сполучених Штатів та інших країн.

«Потенційне скорочення ОПЕК+ може спровокувати відновлення цін на нафту, які впали приблизно до 90 доларів зі 120 доларів три місяці тому через побоювання глобальної економічної рецесії, зростання процентних ставок у США та зміцнення долара», – пише агентство.

Зазначалось, що ОПЕК+, до якої входять Саудівська Аравія та росія, працює над скороченням видобутку на 1-2 мільйони барелів на день.

При цьому Сполучені Штати підштовхували ОПЕК не продовжувати скорочення.

«Можуть бути подальші політичні реакції з боку США, включаючи додатковий випуск стратегічних запасів», – заявили в Citi, маючи на увазі антимонопольний законопроєкт США проти ОПЕК.

JP Morgan також заявив, що очікує, що Вашингтон вживе контрзаходи, вивільнивши додаткові запаси нафти.

«Рішення технічне, а не політичне», – сказав журналістам міністр енергетики Об’єднаних Арабських Еміратів Сухайль аль-Мазруї. – Ми не будемо використовувати його як політичну організацію», – запевнив він, додавши, що занепокоєння щодо глобальної рецесії буде однією з ключових тем.

Нагадаємо: Україна та Польща розроблять проєкт будівництва трубопроводу для транспортування рослинної олії з України до порту Гданська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
29 жовтня 2023
25 лютого 2023
03 грудня 2022
02 грудня 2022
27 листопада 2022
16 жовтня 2022
10 серпня 2022
09 серпня 2022
13 липня 2022