Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин понеділка, 26 вересня

Понеділок, 26 вересня 2022, 21:00

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за понеділок, 26 вересня:

Про 81 камінь у 79-річній жінці

У Луцьку хірурги Волинської обласної клінічної лікарні видалили у 79-річної жінки жовчний міхур, в якому був 81 камінь.

За словами пенсіонерки, про великий чотирьох сантиметровий камінь у жовчному міхурі жінці стало відомо ще рік тому.

«Як побачила той камінь, то злякалась і вирішила йти оперуватись. Я боялась, щоб такий великий камінь не розірвав жовчний міхур», – розповідає жінка.

Проте звернутись до лікарів вона вирішила, тільки коли відчула біль та печіння.

Зазначається, що крім видалення каменів жінці зробили ще одну операцію: прооперували грижу стравохідного отвору діафрагми. Обидві операції виконували лапароскопічним методом в 3D-режимі протягом півтори години.

Про вирок «луцькому терористу» Максим Кривошу

Луцькому терористу Максиму Кривошу судді оголосили вирок – у відповідь він кинув шматок мила в середину судової зали.

У понеділок, 26 вересня, у Луцькому міськрайонному суді відбулося останнє засідання у справі Максима Кривоша. Вирок – 13 років за ґратами з конфіскацією майна.

Рішення суду першої інстанції можна оскаржити. Однак Максим Кривош, попередньо, відмовляється від апеляції. Аргументує це рішення тим, що йому «не потрібні поблажки системи».

Окрім того, Кривошу вдалося пронести на судове засідання шматок мила. Під час оголошення вироку він кинув його у середину залу суду.

Про облаштування засобів заспокоєння руху біля Луцька

На вулиці Максима Кривоноса в селі Липини планують зробити поточний ремонт з облаштування засобів заспокоєння руху. Очікувана вартість робіт – 6,4 мільйона гривень.

Роботи включатимуть розбирання бортових каменiв, асфальтобетонних покриттів, бруківки, укріплення укосів, укладання щебеневих основ, пiдстильних і вирiвнювальних шарiв, розливання в’яжучих матерiалiв, улаштування покриття з гарячих асфальтобетонних сумішей, облаштування тротуарів із бруківки, установлення бортових каменів, ямковий ремонт асфальтобетонного покриття доріг, прокладання зовнішньої мережі каналізації та улаштування дощоприймальних колодязів, встановлення нових дорожніх знаків, нанесення горизонтальної розмітки, встановлення 54 обмежувальних стовпчиків і п-подібного пішохідного огородження, його фарбування.

 

Інші цікаві новини:

Надрукувати
мітки:
коментарів