Поділитись:

Біля Луцька за 6 мільйонів облаштують засоби заспокоєння руху

Понеділок, 26 вересня 2022, 11:55
Біля Луцька за 6 мільйонів облаштують засоби заспокоєння руху

фото ілюстративне

На вулиці Максима Кривоноса в селі Липини планують зробити поточний ремонт з облаштування засобів заспокоєння руху проведуть. Очікувана вартість робіт – 6,4 мільйона гривень.

Тендер на ремонт оголосила Підгайцівська сільська рада на сайті Prozorro, – повідомляє ІА Волинські новини.

Роботи включатимуть розбирання бортових каменiв, асфальтобетонних покриттів, бруківки, укріплення укосів, укладання щебеневих основ, пiдстильних і вирiвнювальних шарiв, розливання в’яжучих матерiалiв, улаштування покриття з гарячих асфальтобетонних сумішей, облаштування тротуарів із бруківки, установлення бортових каменів, ямковий ремонт асфальтобетонного покриття доріг, прокладання зовнішньої мережі каналізації та улаштування дощоприймальних колодязів, встановлення нових дорожніх знаків, нанесення горизонтальної розмітки, встановлення 54 обмежувальних стовпчиків і п-подібного пішохідного огородження, його фарбування.

Зазначається, що засоби заспокоєння руху на вулиці Максима Кривоноса в Липинах мають встановити до кінця поточного року.

Гарантійний термін експлуатації – три роки.

Торги триватимуть до 27 вересня. 

Довідково: 
Засоби заспокоєння руху – це заходи, спрямовані на зниження швидкості руху і в населених пунктах, і поза ними.
В Україні розширено перелік засобів заспокоєння руху. До кільцевих розв’язок, шумових смуг, піднесених пішохідних переходів, звуження смуг руху, напрямних острівців і лежачих поліцейських додано острівці безпеки, бордюрні розширення, чокери та розділювальні смуги.
За основу нового стандарту Укравтодор обрав концепцію VisionZero (Нульове бачення). Її мета – зведення цифри смертності на дорозі до нуля завдяки продуманій системі безпеки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів