Поділитись:

На виборах в Італії перемагають правоцентристи

Понеділок, 26 вересня 2022, 10:06
На виборах в Італії перемагають правоцентристи

Джорджія Мелоні, схоже, стане першою жінкою-прем'єр-міністром Італії, очолюючи партію «Брати Італії», яка набрала найбільше голосів у складі правоцентристської коаліції на недільних виборах.

Про це пише УНН з посиланням на Corriere della Sera.

Підрахунок голосів ще не завершений, але, пише видання, всі прогнози справджуються: правоцентристська коаліція в Італії виграє вибори 25 вересня 2022 року, отримавши явну більшість (понад 40 %) і на шляху до отримання абсолютної більшості в обох палатах парламенту.

Так, «Брати Італії» – партія Джорджії Мелоні, твердо позиціюється як перша партія, набравши понад 26 відсотків голосів. Мелоні може стати першої жінкою в Палаццо Кіджі – резиденції прем'єр-міністра Італії – і спробувати сформувати уряд з іншими правоцентристськими партіями, відзначає видання.

До коаліції правих входять партія «Вперед, Італія» колишнього прем'єра Сільвіо Берлусконі та «Ліга» Маттео Сальвіні, які раніше були відомі прихильністю до російського президента володимира путіна.

Нагадаємо, дострокові вибори в Італії відбулися після того, як президент країни Серджо Маттарелла розпустив парламент у липні і призначив дострокові вибори на 25 вересня, що ознаменувало кінець уряду на чолі з прем'єр-міністром Маріо Драгі. Незадовго до цього, 16 червня, Маріо Драгі наніс візит у Київ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів