Поділитись:

Іспанія готова видавати візи громадянам росії

Неділя, 25 вересня 2022, 16:32

В Іспанії вважають, що росіянам, які хочуть покинути межі рф після оголошеної часткової мобілізації, треба надати таку можливість.

Про це сказав очільник МЗС Іспанії Хосе Мануель Альбарес, – повідомляють «Факти».

«Це не війна проти росіян. І ми з самого початку чітко це визначили. Ми нічого не маємо проти російського народу, а тим паче проти тих людей, які мають велику мужність виходити на демонстрації, ризикуючи втрапити до в’язниці або навіть життям», – сказав міністр закордонних справ Іспанії.

На переконання головного дипломата країни, тим, хто намагається виїхати з росії, потрібно надати можливість це зробити, і це цілком можливо.

«Ми, європейці, замість того, щоб повністю позбавити росіян можливості отримувати візи, залишилися відкритими в питанні видачі віз тим, хто відповідає відповідним вимогам», – сказав Хосе Мануель Альбарес.

Як відомо, не надаватимуть прихисток громадянам росії, які намагаються втекти від мобілізації, у Литві, Латвії, Естонії, Польщі, Чехії, Казахстані. А 22 вересня Норвегія тимчасово призупинила дію угоди про спрощення візового режиму з росією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів