Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин суботи, 24 вересня

Субота, 24 вересня 2022, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин суботи, 24 вересня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за суботу, 24 вересня: 

Про те, що Максим Кривош пояснив мету свого вчинку

Головне у Луцьку: ТОП новин суботи, 24 вересня 

На судовому засіданні, оголошуючи останнє слово, він зазначив, що ціль його вчинку – вимога справедливості. Свої дії він терактом не вважає. Каже, що це був перформанс-протест проти тероризму людей над живою природою і протест проти несправедливості системи влади.

Про те, що на Замковій площі в Луцьку виявили мурування середньовічної забудови

Головне у Луцьку: ТОП новин суботи, 24 вересня 

Під час археологічних досліджень на території Замкової площі, де просіла бруківка по лінії від Колегіуму єзуїтів до Луцького замку, виявили підземну забудову історичної частини міста 17 століття.

Місце дослідження обрали неподалік провалу, що утворився на Замковій площі 12 квітня 2013 року. У розвідковому шурфі на 0,25 метра нижче рівня бруківки археологи знайшли кут фундаменту мурованої споруди, складеної із цегли-пальчатки та великоформатної цегли, яка датується в межах 15-17 століть. Цей об'єкт пошкоджений: мурування історичної споруди вдавлене через рух великогабаритного транспорту на Замковій площі.

Про те, що у центрі Луцька три дні не буде гарячої води

Головне у Луцьку: ТОП новин суботи, 24 вересня 

Мешканцям будинків у центральній частині Луцька на три дні відключать гарячу воду через заміну насосного обладнання у котельні.

У зв'язку із зупинкою котельні на вулиці Вавілова, 6, від ранку 26 вересня подача гарячої води буде припинена від центральних теплових пунктів за адресами:

  • вул. Вавілова, 6, 5б,
  • просп. Волі, 22,
  • вул. Світла, 3а,
  • вул. Дубнівська, 12в,
  • вул. Кременецька, 24д.
  • Київський Майдан, 6а,

а також на індивідуальні теплові пункти за адресами: 

  • просп. Волі, 55, 66а,
  • вул. Задворецька, 15,
  • Київський Майдан, 9,
  • вул. Шопена, 7.

Про те, що у Луцьку попрощалися із загиблим Віталієм Пшитюком

Головне у Луцьку: ТОП новин суботи, 24 вересня 

У суботу, 24 вересня, у Луцьку попрощалися із загиблим на війні Віталієм Пшитюком.

Провести Героя в останню дорогу прийшли бойові побратими, рідні та близькі, а також небайдужі лучани.

Віталій Пшитюк загинув 19 вересня під час виконання бойового завдання щодо захисту територіальної цілісності та незалежності України в районі населеного пункту Білогірка Херсонської області. Віталій 14 вересня відсвяткував свій лише 31 день народження. Він був призваний на військову службу по мобілізації.

Про те, що луцьких студентів вчили бути лідерами

Головне у Луцьку: ТОП новин суботи, 24 вересня 

У суботу, 24 вересня, в Луцьку відбувся блог-кафе на тему «Соціально-відповідальне лідерство та війна». Захід був у КЗВО «Луцький педагогічний коледж» Волинської обласної ради за участі представниць політики, волонтерства та бізнесу зі здобувачами освіти коледжу (амбасадори проєкту – Ірина Ковальчук та Ірина Чемерис).

Алла Надточій, депутатка Луцької міської ради, зазначила, що значний поштовх у формуванні лідерських якостей отримала ще з років навчання у Луцькому педагогічному училищі. Своє призначення як лідера громади бачить у тому, щоб робити життя кращим, ініціювати зміни в місті для майбутнього, для розбудови, для посилення привабливості для молоді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів