Поділитись:

Україна позбавила акредитації посла Ірану через удари іранських дронів

Субота, 24 вересня 2022, 10:02
Україна позбавила акредитації посла Ірану через удари іранських дронів

Міністерство закордонних справ України вирішило позбавити посла Ірану акредитації та суттєво скоротити кількість дипломатичного персоналу посольства Ірану в Києві.

Про це повідомляється на сайті МЗС України.

На виконання доручення президента України вжити невідкладних заходів реагування на факти використання військами рф зброї іранського виробництва на території України 23 вересня в МЗС України заявили іранській стороні, що постачання зброї росії для ведення війни проти України є недружнім актом.

«Іранській стороні було заявлено, що постачання іранського озброєння росії для його подальшого використання російськими військами проти українського цивільного населення та Сил оборони напряму суперечить публічно задекларованій вищим керівництвом Ірану позиції нейтралітету, поваги до суверенітету та територіальної цілісності України. Постачання зброї росії для ведення війни проти України є недружнім актом, який завдає серйозного удару відносинам України та Ірану», – йдеться в повідомленні.

У відповідь на такий недружній акт українська сторона вирішила позбавити посла Ірану в Україні акредитації, а також суттєво скоротити кількість дипломатичного персоналу посольства Ірану в Києві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів