Поділитись:

Закуплені росією іранські дрони-камікадзе несуть нові загрози для ЗСУ, – WSJ

Неділя, 18 вересня 2022, 09:25
Закуплені росією іранські дрони-камікадзе несуть нові загрози для ЗСУ, – WSJ

Росія завдала серйозних збитків українським силам за допомогою іранських безпілотників «Шахед-136», які нещодавно закупила: «Шахед-136» за минулий тиждень здійснили кілька  руйнівних ударів по Харківській області.

Про це сказав командир артилерії 92-ї окремої механізованої бригади ЗСУ, полковник Родіон Кулагін, – повідомляє Українська правда, посилаючись на WSJ

Минулого тижня над позиціями української бронетанкової та артилерійської техніки на північному сході Харківської області почали з'являтися трикутні безпілотники «Шахед-136», перефарбовані в російські кольори та перейменовані на «Герань-2».

Зі слів українського командира, лише в зоні дії його бригади іранські безпілотники, які зазвичай літають парами, а потім врізаються у свої цілі, знищили дві 152-мм самохідні гаубиці, дві 122-мм самохідні гаубиці, а також два БТР.

WSJ пише, що це перше широкомасштабне розгортання іноземної системи озброєння з початку війни. Зі слів Кулагіна, перед цим широкомасштабним застосуванням «Шахедів» минулого місяця росія провела випробування, завдавши удару по поставленій США 155-мм гаубиці М777. З його слів, ще один іранський безпілотник вийшов з ладу та був знайдений.

Іранські безпілотники в основному розгорнуті в Харківській області. Кулагін сказав, що росіяни втратили перевагу в артилерії, і тому почали вдаватися до цих безпілотників. Вони відносно малі та літають на дуже малій висоті, що ускладнює їхнє виявлення українськими системами ППО. Кулагін сказав, що сподівається, що США та їхні союзники зможуть надати Україні досконаліші технології захисту від безпілотників або втрутяться, щоб зірвати постачання іранських безпілотників до росії.

WSJ пише, що використання росією Shahed-136 в Україні, зокрема, вказує на недоліки російської програми безпілотників, яка не змогла зрівнятися з вогневою міццю озброєних БПЛА, які використовує  Україна. Також це є найбільшим розширенням географії озброєнь Тегерана за межі Близького Сходу, де Іран успішно використовував свої безпілотні літальні апарати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів