Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин четверга, 22 вересня

Четвер, 22 вересня 2022, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин четверга, 22 вересня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за четвер, 22 вересня:

Про нові перепустки на Волині

Для переміщення по території Волині в умовах комендантської години до 17 жовтня 2022 року необхідно отримати перепустку нового зразка.

Порядок заміни/видачі перепусток не змінився. Необхідно звернутись у Волинську обласну військову адміністрацію (каб.610). Щодо переліку відомостей, необхідних для заяви, телефонуйте за номером (0332)778 233.

Перепустки старого зразка продовжують діяти до 17.10.2022, тобто до моменту здачі їх для заміни або вилучення в межах визначеного терміну (наказ Волинської ОВА від 09.09.2022 № 361).

Головне у Луцьку: ТОП новин четверга, 22 вересня 

Про луганчанина, який погрожував священнику

У Луцьку засудили уродженця Сєвєродонецька Луганської області, який не просто відкрито висловлював свої проросійські погляди, а й погрожував місцевому священнику української церкви розправою, після приходу на Волинь «русского міра».

Як вбачається із вироку, 24 травня уродженець Луганщини прийшов додому до українського священника та почав відкрито погрожувати за «зраду віри предків».

«Ви нацики», «Ви бандеровци», «Ждітє пріхода рускава міра», «Асвабадітєлі прідут і расправася з вамі», «Украіна сама справациравала путіна» тощо. Він переконував, що скоро прийде російська окупаційна армія та «звільнить всю Україну від націоналістів і фашистів, бандерівців і українських попів, які зрадили православній вірі предків».

Головне у Луцьку: ТОП новин четверга, 22 вересня 

Про звільненого полоненого азовця-волинянина

Серед українських військовополонених, яких 21 вересня обміняли, є волинянин Володимир Лучко, житель Ківерцівщини, який служив в «Азові».

З 18 квітня Володимира Лучка розшукували мати та сестра.

Відомо, що він служив у Києві в Окремому батальйоні спецпризначення «Азов». За словами його дівчини, приблизно 1 квітня 2022 року поїхав в Маріуполь. Після цього про нього не було новин.

«Він повернувся і живий, ще не вдома, в госпіталі», – прокоментувала сайту новин Луцька і Волині сестра Володимира Віола, та додала, що ще сама не володіє деталями.

Інші цікаві новини:

Надрукувати
мітки:
коментарів