Поділитись:

«Будєм рєзать вас», – у Луцьку судили уродженця Луганщини, який погрожував священнику

Четвер, 22 вересня 2022, 15:54

Фото ілюстративне

У Луцьку засудили уродженця Сєвєродонецька Луганської області, який не просто відкрито висловлював свої проросійські погляди, а й погрожував місцевому священнику української церкви розправою, після приходу на Волинь «русского міра».

Відповідний вирок ухвалив Луцький міськрайонний суд Волинської області 16 вересня.

Як вбачається із вироку, 24 травня уродженець Луганщини прийшов додому до українського священника та почав відкрито погрожувати за «зраду віри предків».

Вдалося задокументувати чимало висловлювань колаборанта, які свідчать про його ненависне ставлення до України та очікування на прихід окупаційної влади на Волинь.

«Ви нацики», «Ви бандеровци», «Ждітє пріхода рускава міра», «Асвабадітєлі прідут і расправася з вамі», «Украіна сама справациравала путіна» тощо. Він переконував, що скоро прийде російська окупаційна армія та «звільнить всю Україну від націоналістів і фашистів, бандерівців і українських попів, які зрадили православній вірі предків».

Пізніше колаборант відкрито погрожував священнику та його родині розправою, погрози лунали й на адресу прихожан ПЦУ.

«Будєм рєзать вас, унічтожать вас, іздєватся над вамі, вашей сємйой, всємі нациками і свящєннікамі», – заявив колаборант.

У суді обвинувачений пояснив, що озвучував такі думки через стрес, який у нього виник після втрати будинку у Луганській області. У вчиненому розкаявся та просив суворо не карати.

Дослідивши всі обставини справи, суд визнав чоловіка винним та призначив покарання у вигляді двох років позбавлення волі.

Нагадаємо, що СБУ скерувала до суду кримінальне провадження щодо псевдопрокурора в «ЛНР».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
26 березня 2024
15:46
22 березня 2024
20 березня 2024
09:47
16 березня 2024
15 березня 2024
14 березня 2024