Поділитись:

Рідні «азовців» прокоментували їхнє звільнення з полону

Четвер, 22 вересня 2022, 17:19
Рідні «азовців» прокоментували їхнє звільнення з полону

Журналісти поспілкувались із родичами захисників «Азовсталі» одразу після того, як стало відомо про їхнє звільнення. В ці дні дружини Дениса «Редіса» Прокопенка, Арсенія Федосюка та мати Іллі Самойленка перебувають в США з адвокаційною місією, повідомляє «Главком» з посиланням на  «Голос Америки».

«Емоції переповнюють. По голосу – наче все добре. Але я побачила, який він має вигляд зараз на брифінгу. Я рада, що він живий, але те, який він зараз має вигляд… Я просто боюся уявити, що з ним там робили», – сказала Катерина Прокопенко, додавши, що готова летіти до чоловіка хоч сьогодні, першим же рейсом.

«Відчуття дивовижні – не передати, не описати. Мабуть, у мене були приблизно такі ж відчуття, коли Ілля вперше зателефонував після поранення. Тоді він витягнув з себе трубку, яку йому вставили для дихання і говорив зі мною трохи не своїм голосом. А я не могла повірити, що це він. А потім раділа, плакала і сміялася, точно так же, як сьогодні», – розповіла Алла Самойленко.

Жінка зазначила, що син зателефонував їй з чужого номеру і коротко сказав, що з ним усе добре і він уже в Україні.

«Але почуття змішані, тому що дуже багато наших там ще залишилося. Чи будуть у нас такі козирі для того, щоб їх міняти надалі? Ще багато наших залишається у полоні, і за них треба продовжувати боротися», – зазначила Алла Самойленко.

Арсенія Федосюка не було серед звільнених із полону, його дружина Юлія закликає продовжувати боротьбу за звільнення усіх українських полонених.

«Ми розуміємо, що їх мучать там, допитують з насиллям. Про це говорять хлопці, які повернулися. Тому і цей день, окрім радості, хотілося б говорити про те, що ми маємо далі продовжувати боротися за тих, хто залишився. Ми не знаємо, де вони знаходяться, я не знаю, де мій чоловік, зв’язку з ним  немає. Наша ціль залишається недосягнутою»,  – сказала Юлія Федосюк.

Нагадаємо, що серед українських військовополонених, яких 21 вересня обміняли, є волинянин Володимир Лучко, житель Ківерцівщини, який служив в «Азові».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
07 лютого 2024
26 січня 2024
24 січня 2024
18 січня 2024
05 січня 2024
04 січня 2024
03 грудня 2023
01 вересня 2023
11 травня 2023