Поділитись:

Мобілізація на росії стане ударом для режиму путіна та піде на користь Україні – розвідка

Вівторок, 20 вересня 2022, 17:56
Мобілізація на росії стане ударом для режиму путіна та піде на користь Україні – розвідка

У розвідці України не виключають, що росія з допомогою пропаганди готується до оголошення мобілізації в країні для участі у війні проти України.

Про це в інтерв’ю Kyiv Post заявив представник ГУР МО генерал-майор Вадим Скібіцький.

«На сьогодні ми почали збирати інформацію – дуже підвищилася така мобілізаційна інформаційна риторика у російській федерації. Зюганов і інші російські політичні діячі говорять про те, що так, дійсно, йде війна, і що російська армія не може впоратися, потрібно оголошувати війну і мобілізацію. Знову ж таки, при цьому вони кажуть, що ми будемо вести війну не просто з Україною, а з НАТО і США, тому що вони воюють на боці України... Не виключено, що є в росії підтримка загальної мобілізації. Повторюсь, Зюганов і депутати російської Думи все частіше стали говорити про війну із Заходом, про необхідність мобілізації. Буде формуватися "громадська думка", і зробити це буде набагато простіше, ніж на теперішньому етапі», – пояснює Скібіцький.

У розвідці нагадали, що в росії від початку великої війни обговорюють питання впровадження мобілізації. За останні сім місяців армія окупантів зазнала значних втрат, а після початку контрнаступу Сил оборони необхідність поповнення прогалин в особовому складі стала для рф все гострішою проблемою.

Скібіцький зазначає, що оголошення в росії мобілізації буде значним ударом по режиму владіміра путіна, адже це стане підтвердження провалу так званої «спецоперації» й визнанням того, що насправді триває саме війна. Також представник розвідки вважає, що це зіграє на руку Україні. Річ у тому, що у рф дійсно слабкі протестні настрої, проте представники молоді не хочуть йти воювати, а продовження так званої «спецоперації» підтримують переважно люди похилого віку. 

«Піде воювати молодь – 20-30 років. Через те саме оголошення загальної мобілізації буде індикатором, який покаже наскільки російський народ готовий до продовження цієї кровопролитної війни», – підсумував Скібіцький. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів