Поділитись:

Киргизо-таджицький конфлікт: обстріли, поранені, евакуація, спроба перемовин

Неділя, 18 вересня 2022, 16:50
Киргизо-таджицький конфлікт: обстріли, поранені, евакуація, спроба перемовин

Керівники силових структур та місцевих органів влади Киргизстану і Таджикистану проводять переговори щодо повного відведення важкої техніки та військовослужбовців до місць їхньої постійної дислокації з киргизько-таджицького кордону.

Про це повідомив у суботу, 17 вересня, прессекретар президента Киргизстану Ербол Султанбаєв, пише Суспільне.

«Періодично здійснюються безконтрольні обстріли з боку таджицьких військовослужбовців. Проте спільними зусиллями домагаємося повного припинення обстрілів та розв'язання питання мирними засобами», — зазначив Султанбаєв.

За його словами, президент Киргизстану Садир Жапаров тримає ситуацію на контролі. На місці продовжують перебувати керівники силових відомств на чолі із заступником голови Кабміну.

«За дорученням глави держави пильна увага приділяється питанню надання необхідної допомоги постраждалим, які отримали поранення різного ступеня. Особливо важких переводять у медустанови Бішкека та Оша повітряним та наземним транспортом», — повідомив прессекретар президента.

Мешканців, тимчасово евакуйованих до безпечних місць, забезпечують належними умовами перебування, додав він.

Раніше в Киргизстані повідомили, що внаслідок збройного конфлікту на киргизько-таджицькому кордоні загинули 24 людини, ще 103 постраждали. При цьому таджицька сторона на той момент не оприлюднила офіційну інформацію про постраждалих чи загиблих.

Конфлікт на киргизько-таджицькому державному кордоні стався 14 вересня із застосуванням зброї між прикордонними підрозділами країн. Киргизька сторона стверджує, що ігноруючи їхні законні вимоги, таджицькі прикордонники відкрили вогонь. У відповідь на це співробітники Прикордонної служби Киргизької Республіки також застосували зброю.

Своєю чергою, прикордонні війська Таджикистану заявили, що о 07:15 військові Киргизстану із прикордонного посту «Кех» без жодних причин обстріляли позиції таджицьких прикордонників з використанням кулеметів та автоматів Калашнікова, а також іншої вогнепальної зброї. У пресцентрі прикордонних військ Таджикистану повідомили, що після цього їхні військовослужбовці відкрили вогонь у відповідь.

В результаті стрілянини на кордоні загинув один прикордонник Таджикистану, ще п’ятеро дістали поранення. З боку Таджикистану — троє поранених та загиблий, поранення також дістали двоє прикордонників Киргизстану.

Нагадаємо, що у Луцьку підтримали полонену з Рівненщини, якій скоро час народжувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
17 квітня 2024
07 квітня 2024
31 березня 2024
27 березня 2024
19:30
23 березня 2024
15 березня 2024
12:52
14 березня 2024
13 березня 2024
19:10
27 лютого 2024
26 лютого 2024