Поділитись:

Пляшки, стакани, пакети: у Луцьку прибрали прибережну смугу Сапалаївки (фото)

Субота, 17 вересня 2022, 13:55

У Луцьку на підтримку всеукраїнської акції «Чиста Україна – чиста Земля!» прибрали водоохоронну зону та прибережну захисну смугу річки Сапалаївка.

Про це повідомляє відділ екології Луцької міської ради.

Напередодні Міжнародного дня чистих берегів та Всесвітнього дня прибирання, який цього року відзначають 17 вересня, вчора, 16 вересня, в Луцьку спільно з Всеукраїнським молодіжним рухом «Let’s do it, Ukraine» провели акцію з впорядкування водоохоронної зони та прибережної захисної смуги річки Сапалаївка від вул. Задворецької до вул. Ярощука.

Річка Сапалаївка протікає територією всього міста, проте особлива увага приділялась частині, що протікає центральною частиною міста, оскільки саме тут виявлено найбільшу кількість сміття та заторів у руслі річки.

До акції долучились колективи Регіонального офісу водних ресурсів у Волинській області, Державної екологічної інспекції у Волинській області, Волинського рибоохоронного патруля, Волинського національного університету імені Лесі Українки, коледжу технологій, бізнесу та права ВНУ імені Лесі Українки, Палацу учнівської молоді, ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс».

 

 

 

В ході акції прибрали береги річки Сапалаївка від побутового сміття: ПЕТ-пляшки, скляні пляшки, одноразові стакани, папір, поліетиленові пакети тощо. Також розчищено затор в руслі річки, який блокував хід течії.

 

 

 

Під час заходу зібрали та вивезли на полігон твердих побутових відходів у с. Брище 6 м куб. сміття.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів