Поділитись:

Врятувати Героїв: у Волиньраді виступила дружина захисника «Азовсталі» (відео)

Четвер, 15 вересня 2022, 11:22
Врятувати Героїв: у Волиньраді виступила дружина захисника «Азовсталі» (відео)

З полоненими захисниками «Азовсталі» досі немає жодного зв'язку, їхня доля не відома.

Про це йшлося під час сесії Волинської обласної ради.

На сесії Волинської обласної ради 15 вересня виступила дружина одного із захисників «Азовсталі». Вона повідомила, що від липня не має жодної інформації про долю свого чоловіка, як і про інших Героїв «Азовсталі», та закликала обласну раду вжити заходів для того, аби українська влада становила комунікацію із полоненими.

Дружна «азовця» повідомила, що перед терактом в Оленівці його перевезли в інше місце, можливо – у Донецьк, можливо – на територію росії. Востаннє у розмові телефоном він важко дихав та ледь говорив. З цього вона зробила висновок, що до полонених застосовують фізичне насильство.

Всупереч міжнародним конвенціям та взятим на себе зобов'язанням росії, до полонених азовців не допускають представників Червоного Хреста, тож нікому не відомо, у якому стані вони перебувають та як до них ставляться. Зв'язку з ними немає.

«Вони виконали наказ і гідно обороняли Маріуполь. Я звертаюся з проханням вжити заходів для налагодження комунікації із нашими чоловіками», – наголосила дружина полоненого азовця.

Вона додала, що разом з нею у Луцьку перебуває ще дві дружини полонених Героїв «Азовсталі», одна жінка із Мелітополя, інша – з Маріуполя, які виїхали на Волинь. Жодна із них не має ніякої інформації про полонених.

Депутати підтримали рішення, запропонованого депутатом Андрієм Козюрою, про посилення публічного висвітлення ситуації навколо полонених захисників Маріуполя.

Нагадаємо, що протягом останнього тижня Збройні сили України досягли неабияких успіхів на Харківщині та звільнили більшість населених пунктів області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
13:13
20 березня 2024
19 березня 2024
15 лютого 2024
07 лютого 2024
19 січня 2024
18 січня 2024