Поділитись:

Військовий експерт розповів про наслідки контрнаступу на Харківщині (відео)

Вівторок, 13 вересня 2022, 22:22
Військовий експерт розповів про наслідки контрнаступу на Харківщині (відео)

Протягом останнього тижня Збройні сили України досягли неабияких успіхів на Харківщині та звільнили більшість населених пунктів області.

У багатьох виникне запитання: як ці події вплинуть на подальший перебіг війни?

Про це у ефірі програми «Прайм-Тайм» на телеканалі «Конкурент TV» розповів військово-політичний оглядач групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко.

Експерт розповів, що це не перший подібний успіх для ЗСУ, адже раніше ми вже демонстрували здатність до успішного контрнаступу у північних областях та Київщині.

Олександр Коваленко зазначив, що росія успішна лише з тактикою вогневого валу (постійне використання артилерії, реактивних систем залпового вогню по площі). При цьому використовується значна кількість боєзапасів. Аналогічної тактики дотримуються окупанти й в обороні. 

Проте ЗСУ останні місяці методично і ефективно знищували військові склади, бази, командні пункти, що своєю чергою не лише не дає ворогу здійснювати наступальні дії, але й оборонні.

Своєю чергою деокупація Харківщини це не лише звільнення територій, але й знищення важливих логістичних маршрутів ворога. Втративши ці логістичні артерії росіяни втрачають можливість забезпечувати своїх військ на деяких напрямках. Звільнення Харківщини може завадити ворогу подальший розвиток військових дій, зокрема на Донецькому напрямку.

Загалом військовий експерт переконаний, що звільнити Харківську область вдасться протягом тижня.

Детальніше у відео.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів