Поділитись:

У Раді пропонують запровадити безкоштовний проїзд для переселенців

Вівторок, 13 вересня 2022, 12:57

У Верховній Раді України пропонують запровадити безоплатний проїзд для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) на період дії воєнного стану.

Законопроєкт був зареєстрований під номером 8020 від 12.09.2022 і був опублікований на сайті парламенту, передає УНН.

Йдеться про зміни до Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб».

Ініціатори законопроєкту пропонують під час дії воєнного стану в Україні або в окремих її місцевостях надати ВПО право на безоплатний проїзд усіма видами міського пасажирського транспорту, автомобільним транспортом загального користування в сільській місцевості, а також залізничним транспортом та автобусами приміських і міжміських маршрутів, у тому числі внутрішньорайонних, внутрішньо- та міжобласних.

Для цього громадянам потрібно буде пред'явити довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи встановленого зразка, а в разі запровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду – також електронного квитка, який видається на безоплатній основі.

«Прийняття законопроєкту дозволить посилити соціальний захист осіб, які постраждали внаслідок збройної агресії рф проти України, та підтримати внутрішньо переміщених осіб, які були вимушені залишити свої домівки та шукати прихисток в інших регіонах нашої держави», – йдеться в пояснювальній записці до законопроєкту.

Нагадаємо: протягом найближчого часу вартість проїзду в електротранспорті Луцька не переглядатимуть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів