Поділитись:

Головне у Луцьку: підсумки тижня

Неділя, 11 вересня 2022, 21:00

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька і Волині тижня, що минає:

Про помідори з-під Луцька

Поле за Луцьком по дорозі до Ківерців знають всі. Вже 13 років тут садять помідори. Чотири гектари томатів дозрівають під палючим сонцем, а продавець Роман Згоранець сидить у авто поруч і чекає на покупців. 

Особливістю цього поля є те, що люди самі збирають помідори. Вони ходять між рядами і кущами та обирають найсоковитіші томати. 

Така практика вже давно популярна в Європі, розповідає Роман. Каже, для покупців це зручно в першу чергу тим, що вони самі можуть вибрати собі найкраще з поля. 

«Буває, люди потолочать решту, потопчуть, зірвуть недостиглі помідори і залишать, але це не часто. Частіше збирають акуратно», – каже підприємець. 

 

Про волинського дезертира 

У Луцьку засудили дезертира, який втік з військової частини. Інцидент трапився ще минулого року в грудні.

Чоловік служив за контрактом у військовій частині у Володимирі в реактивному артилерійському дивізіоні на посаді водія. Нині він отримав вирок.

На суді чоловік розповів, що він просто передумав служити і пішов додому. Причини такого рішення не поясни. Крім того, чоловік був уже судимий. За цей час слідство дослідило усі обставини справи.

Прокурор просить суд дати чоловіку 5 років в’язниці, разом із тим із можливістю пом’якшити покарання за щире каяття. 

Про гибель 28-річної військової з Волині

У боротьбі за волю та суверенітет України загинула військова 14-ї ОМБР імені Князя Романа Великого Олена Созонюк.

Відомо, що 28-річна військова з Турійщини загинула 3 вересня на Харківщині. Осиротіла трирічна дочка загиблої геройки.

 

Про зарплату прикордонника, який підстрелив свого колегу

На Волині прикордоннику, який випадково підстрелив колегу зменшили зарплату.

Інцидент стався пообіді 4 травня у селі Піща Ковельського району. Перебуваючи біля місцевої зупинки, молодший інспектор прикордонної служби вийняв свій пістолет Макарова, направив його у бік свого колеги і випадково вистрелив. Прикордонник отримав поранення живота: у нього була прострелена печінка.

Злочин він вчинив з необережності, постраждалий військовий вижив, тож прикордоннику присудили лише рік службового обмеження та зменшили зарплату, оскільки 10 % будуть відраховувати в дохід держави.

 

Інші цікаві новини:

Надрукувати
мітки:
коментарів