Поділитись:

Стрілянина з травмованими на Ковельщині: суд не знайшов ознак правопорушення

Неділя, 11 вересня 2022, 18:31

На Ковельщині після стрілянини до поліції звернулися двоє потерпілих, які повідомили, що отримали тілесні ушкодження. Однак, суд не побачив у діях стрілка складу правопорушення.

Відповідну постанову ухвалив Ковельський міськрайонний суд Волинської області.

Як вбачається із постанови, 25 червня чоловік, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння біля будинку №87 по вулиці Вальсроде у Ковелі, здійснив декілька пострілів із травматичного пістолета та мисливської рушниці, чим порушив громадський порядок і спокій громадян. Окрім дрібного хуліганства (ст. 143 КУпАП), чоловікові ставили за провину ще й порушення установленого порядку користування травматичною та мисливською зброєю, а саме – використання її у невстановленому місці.

У суд ні правопорушник, ні його захисниця не з'явилися. Письмово остання повідомила, що той застосовував зброю з метою самозахисту себе і захисту своєї дружини. За версією адвокатки, у темну пору доби до дружини правопорушника чіплявся невідомий чоловік, який не реагував на зауваження. Саме тому і була застосована зброя.

Суд врахував, що 25 червня потерпілі зверталися на лінію 102, однак, протокол про адміністративне правопорушення був складений лише 18 липня, окрім того – у ньому не було зазначено потерпілих. Окрім того, до протоколу поліцейські додали, окрім іншого, заяви потерпілих з проханням не розглядати їхні повідомлення про отримання тілесних ушкоджень та відсутність претензій до особи, яку притягують до адміністративної відповідальності. Відомості про кримінальне правопорушення за цим фактом до Єдиного державного реєстру також не вносилися.

З рапортів поліцейських випливає, що між чоловіком та його дружиною виникла словесна суперечка, в яку втрутилася стороння компанія. Внаслідок цього і сталася стрілянина, в результаті якої жінка та один з чоловіків, який втрутився у конфлікт, отримали тілесні ушкодження.

Суд дійшов висновку, що конфлікт стався на грунті особистих неприязних відносин, отже у діях чоловіка немає ознак дрібного хуліганства.

Тож дослідивши всі матеріали справи, суд вирішив її закрити у зв'язку із відсутністю складу адмінправопорушення.

Нагадаємо, що у Польщі поліція затримала двох осіб, які ображали громадян України та білорусі. Інцидент стався минулого тижня на одному зі столичних стадіонів. Тепер за образу на грунті ксенофобії їм загрожує п`ять років позбавлення волі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 березня 2024
20 березня 2024
04 березня 2024
03 березня 2024
03 січня 2024
21 грудня 2023
24 вересня 2023
30 серпня 2023