Поділитись:

Білоруси поряд з Волинню вчаться переходити від оборони до наступу (відео)

Субота, 10 вересня 2022, 17:47
Білоруси поряд з Волинню вчаться переходити від оборони до наступу (відео)

У Білорусі продовжили військові навчання, спрямовані на відбиття захоплених територій. Лукашенко бачить, що росіяни не досягають поставлених цілей.

Про це для 24 каналу розповів засновник першого воєнного братства Білорусі, опозиціонер Сергій Бульба.

«Росіяни у Білорусі розповідають білоруським військовим, що в них все за планом. Проте періодично приходять сигнали, які були на початку повномасштабного вторгнення у лютому», – сказав Бульба.
 

За словами опозиціонера, у білорусі раптом з'явились взводні комендатури. Така ситуація була перед новим російським вторгненням, коли білоруська комендатура стояла між своїми блок-постами.

«Але цій інформації вже кілька днів і поки що ніякого розвитку немає. Немає пересування російських військ. Є підозри, що у росіян в білорусі закінчуються ракети, які можуть летіти далеко»,– зазначив Бульба.

Він додав, що в аеродром під Гомелем у Зябрівці окупанти натягали багато зенітно-ракетних комплексів і, відповідно, ракет до них. Проте треба розуміти, що хоч вони застосовують ракети С-300, але не те за потужністю, що росіянам хочеться.

Білоруський опозиціонер розповів, що у навчанні на брестському полігоні бере участь збірна група. Військових зібрали з різних підрозділів. Там є танкові й підрозділи реактивної артилерії.

«Легенда така, що вони відпрацьовують нібито умовний ворог напав на Білорусь і забрав шматок території. Завдання – якнайефективніше витіснити ворога з цієї території. Ту саму тактику можуть застосувати й на чужій території. Це перенесення оборонної тактики до наступальної», – сказав Бульба.

Він додав, що також в країні симптом, що лукашенко створив угруповання силовиків. Для них зі всієї країни збирали відомих інструкторів і зараз немає інформації, що там відбувалося.

Нагадаємо, що міський голова Луцька Ігор Поліщук вважає, що наступ з боку Білорусі малоймовірний, успіх такого наступу – сумнівний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів