Поділитись:

Мер Луцька оцінив ймовірність наступу на Волинь з боку Білорусі

Субота, 10 вересня 2022, 14:25
Мер Луцька оцінив ймовірність наступу на Волинь з боку Білорусі

Міський голова Луцька Ігор Поліщук вважає, що наступ з боку Білорусі малоймовірний, успіх такого наступу – сумнівний.

Про це мер Луцька розповів в інтерв’ю ІА «Волинські новини».

«Наші прикордонники провели серйозну роботу з укріплення кордону, вирили протитанкові рови, які заповнили водою, зробили вали, які не дозволять проїхати ворожій техніці, встановлюють залізобетонний паркан, облаштували відеоспостереження, аби ми завчасно бачили, чи відбуваються якісь рухи. До того ж північ Волині – це болота. Техніки, яка зможе подолати їх, немає. Тобто якщо білоруські війська все-таки розпочнуть наступ, то муситимуть рухатися дорогами, де будуть як на долоні», – зазначив Ігор Поліщук.

Також мер Луцька додав, що відповідно до соціологічних опитувань, більшість білорусів не підтримують вступу їхньої країни у війну проти України. Окрім того, Ігор Поліщук підкреслив, що Волинь межує з країною НАТО – Польщею. Тож цілком ймовірно, що наші західні сусіди можуть відреагувати відповідним чином на початок військових дій в безпосередній близькості до їхніх кордонів. 

Нагадаємо, що Сумна звістка сколихнула Затурцівську громаду Володимирського району Волині. Стало відомо про загибель на фронті поблизу Донецька жителя села Юнівка Дмитрука Віктора Петровича.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів