Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 7 вересня

Середа, 07 вересня 2022, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 7 вересня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за середу, 7 вересня:

Про те, що у Луцьку може з'явитися вулиця Кузьми Скрябіна

Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 7 вересня 

У Луцьку може з'явитися вулиця музиканта Кузьми Скрябіна. В рамках дерусифікації змінити назву може вулиця, названа на честь Олександра Скрябіна – російського композитора.

З відповідною пропозицією виступив депутат Луцької міської ради від фракції «Громадянський рух «СВІДОМІ» Андрій Лучик 7 вересня під час засідання комісії з перейменування вулиць.

«Я за те, щоб вшанувати пам'ять Кузьми Скрябіна. Не важливо, як вулиця буде називатися – Кузьми Скрябіна чи Андрія Кузьменка. Головне, щоб у Луцьку була вулиця, названа в честь цього видатного українського музиканта», – зазначив Андрій Лучик.

Депутат пояснив, що не проти, аби будь-яку вулицю у Луцьку назвали на честь Кузьми Скрябіна, але, на його думку, це було б зручно для мешканців вулиці, яка нині має ім'я російського композитора Олександра Скрябіна. Комісія пропозицію депутата про перейменування саме вулиці Скрябіна не підтримала, однак, одну із вулиць у Луцьку все ж планують перейменувати на честь Андрія Кузьменка.

Про те, що у Луцькому зоопарку збирають металеві гривні та копійки для ЗСУ

Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 7 вересня 

У Луцькому зоопарку вирішили долучитись до всеукраїнської акції «Смілива гривня», мета якої – збір металевих копійок різного номіналу для підтримки Збройних сил України.

Про це йдеться на фейсбук сторінці установи.

«Ми встановили скриньку акції "Смілива гривня" на території КП "Луцький зоопарк". Адже наше підприємство долучається до усіх ініціатив, які наближають перемогу України над російськими загарбниками. А власне "Смілива гривня" має на меті об’єднати зусилля українців та зібрати кошти для допомоги українській армії», – йдеться в повідомленні.

Про те, що у Луцьку молоді хлопці обікрали магазин: їх шукає поліція

Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 7 вересня 

У Луцьку поліція розшукує двох молодих хлопців, які вчинили крадіжки у місцевих магазинах.

Як йдеться на сайті нацполіції зловмисників зафіксували камери відеоспостереження, на яких помітно, як молодики поцупили товар з крамниці.

Правоохоронці прохають лучан – якщо їм відома будь-яка інформація про крадіїв негайно повідомити у поліцію за номерами телефонів:

  • 0332-24-22-95
  • 380970981704
  • 380997690685
  • 102.

Про те, що до Луцька повернуться реставровані двері на Словацького

Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 7 вересня 

Інстаграмні старовинні двері на вулиці Словацького та ще двійко дверей – на вулиці Лесі Українки та Кривому Валу – забрали на реставрацію до Івано-Франківська ще в грудні минулого року. Впоратися з усім і повернути оновленими їх обіцяли за 3-4 місяці. Проте минуло вже майже вісім.

Майстри кажуть, що процесу завадила війна. Фахівці частково служать у ЗСУ, тому працюють тоді, коли є вільна хвилина. 

«Фактично реставрація вже завершена. Там залишився фінішний шар фарби. Бажано ним покривати перед тим, як будемо їхати на монтаж», – пояснили в майстерні. 

Про те, що поліція шукає 36-річну волинянку

Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 7 вересня 

Волинські поліцейські розшукують 36-річну зниклу волинянку.

«Володимирським РВП ГУНП у Волинській області встановлюється місце знаходження безвісти зниклої Солтис Світлани Володимирівни, 16 липня 1987 року народження, жительки Володимира», – пишуть правоохоронці.

За попередньою інформацією жінка знаходилася у Троїцькому Браїлівському жіночому монастирі у Вінницькій області. Згодом волинянка залишила його та нині місце її перебування невідоме. Рідним розповіла що їде в інший монастир, однак не повідомила у який саме.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів