Поділитись:

У Луцьку може з'явитися вулиця Кузьми Скрябіна

Середа, 07 вересня 2022, 16:17
У Луцьку може з'явитися вулиця Кузьми Скрябіна

У Луцьку може з'явитися вулиця музиканта Кузьми Скрябіна. В рамках дерусифікації змінити назву може вулиця, названа на честь Олександра Скрябіна – російського композитора.

З відповідною пропозицією виступив депутат Луцької міської ради від фракції «Громадянський рух «СВІДОМІ» Андрій Лучик 7 вересня під час засідання комісії з перейменування вулиць.

«Я за те, щоб вшанувати пам'ять Кузьми Скрябіна. Не важливо, як вулиця буде називатися – Кузьми Скрябіна чи Андрія Кузьменка. Головне, щоб у Луцьку була вулиця, названа в честь цього видатного українського музиканта», – зазначив Андрій Лучик.

Депутат пояснив, що не проти, аби будь-яку вулицю у Луцьку назвали на честь Кузьми Скрябіна, але, на його думку, це було б зручно для мешканців вулиці, яка нині має ім'я російського композитора Олександра Скрябіна. Комісія пропозицію депутата про перейменування саме вулиці Скрябіна не підтримала, однак, одну із вулиць у Луцьку все ж планують перейменувати на честь Андрія Кузьменка.

Голова комісії Михайло Щур не підтримав пропозиції, зазначивши, що зміна ініціалів – це неповага до Андрія Кузьменка, однак додав, що підтримує ідею назвати одну з вулиць у Луцьку на честь українського музиканта.

Членкиня комісії Алла Доманська підтримала пропозицію загалом, однак, зауважила, що вулицю потрібно назвати саме іменем Андрія Кузьменка, а не Кузьми Скрябіна.

«Гурт продовжує існувати, і немає гарантій, що він себе не скомпроментує. А до імені Андрія Кузьменка немає жодних зауважень», – прокоментувала Алла Доманська.

Комісія пропозицію депутата про перейменування саме вулиці Скрябіна не підтримала, однак, одну із вулиць у Луцьку все ж планують перейменувати на честь Андрія Кузьменка.

Нагадаємо, що у Луцьку на меморіалі «Вічна Слава» досі демонтують радянську символіку. Саму зірку уже зняли. Тепер демонтують конструкцію, на якій вона була прикріплена.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів