Поділитись:

Заблокований українсько-польський кордон: чого хочуть польські перевізники

Вівторок, 06 вересня 2022, 22:05
Заблокований українсько-польський кордон: чого хочуть польські перевізники

Роботу найбільшого на українсько-польській ділянці кордону вантажного пункту пропуску "Ягодин - Дорогуськ" паралізовано страйком польських далекобійників.

Про це у фейсбуці повідомила пресслужба Державної митної служби України.

Як вони зазначили, протягом зміни, яка тривала 12 годин, вночі з 5 на 6 вересня на виїзд з України через "Ягодин-Дорогуськ" не проїхала жодна вантажівка. В Україну в'їхало 40.

Протест польських перевізників розпочався близько 11 години 5 вересня. Було анонсовано, що акція триватиме щойнайменше 24 години, однак може бути продовжена з огляду на рівень забезпечення вимог протестувальників. Нині через "Ягодин" пропускають лише пасажирські рейсові автобуси міжнародного сполучення.

На цю годину в черзі на виїзд з України очікує близько 2600 вантажівок, на в'їзд в Україну – 350. Держмитслужба в межах компетенції робить усе можливе для вирішення ситуації, триває діалог щодо збільшення пропускної спроможності з польської сторони. Однак вони не є стороною діалогу з польськими перевізниками, оскільки вимоги поставлені перед урядом і переговори проводяться на тому ж рівні.

«Наразі щогодини пропускають по 2 автівки. Отже пункт пропуску "Ягодин - Дорогуськ" за добу перетинає лише 50 транспортних засобів. А мета Волинської митниці – 2 тисячі», – повідомляє речниця Волинської митниці Валентина Черниш.

Також вона розповіла про вимоги, які висувають польські перевізники:

  • хочуть, аби Польща повернула дозвільну систему і українські перевізники стояли в черзі за їх дозволами, оскільки їм це вигідно;
  • збільшити кількість ветеринарних і фітосанітарних лікарів, які працюватимуть в пункті пропуску "Ягодин – Дорогуськ", аби прискорити митне оформлення сільськогосподарської продукції, якої там зараз багато;
  • вимагають для польських перевізників окрему смугу руху, якою б порожні транспортні засоби поверталися в Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
11 березня 2024
09 березня 2024
07 березня 2024
04 березня 2024
01 березня 2024
23 лютого 2024
16 лютого 2024