Поділитись:

Китай запустив на орбіту таємничий супутник-шпигун

Середа, 07 вересня 2022, 02:31
Китай запустив на орбіту таємничий супутник-шпигун

Китай запустив на орбіту загадковий супутник. Офіційно він «збиратиме дані про землю, поля і природні катаклізми», але, за словами аналітиків, може бути націлений і на військові дані.

Про це інформує Дзеркало тижня, посилаючись на Space.com.

Супутник Yaogan 33(02) вивела на орбіту ракета-носій Long March 4C, запуск відбувся 2 вересня. Космічні сили США зафіксували появу двох об'єктів, пов'язаних з запуском: супутник, розташований на полярній орбіті заввишки 680-688 кілометрів, і другий ступінь ракети-носія, що знаходиться на орбіті заввишки 408 кілометрів.

Про новий супутник Yaogan 33 (02) відомо мало. Китайські державні медіа повідомляють, що він використовуватиметься «для наукових експериментів, перепису національних земельних ресурсів, оцінки врожайності та запобігання стихійним лихам».

Водночас західні аналітики вважають, що супутники цієї серії служитимуть як цивільним, так і військовим цілям. Минулого місяця Китай запустив нові партії супутників Yaogan 35, які можуть використовуватися для спостереження за Землею або збору розвідданих.

Портал Nasaspaceflight повідомляв, що попередній супутник серії 33, Yaogan 33 (01), запущений наприкінці 2020 року, ймовірно, був космічною системою радіолокації з синтезованою апертурою (SAR), яка може отримувати зображення крізь хмари і вночі. Yaogan 33 (01) та (02) тепер знаходяться на однакових орбітах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів