Поділитись:

ООН більше тисне на Україну, ніж на агресора, – уповноважений ВРУ з прав людини

Неділя, 04 вересня 2022, 19:36
ООН більше тисне на Україну, ніж на агресора, – уповноважений ВРУ з прав людини

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що Організація Об'єднаних Націй більше тисне на Україні, ніж на росію.

Про це він сказав в інтерв'ю «Голосу Америки».

За словами Лубінця, росія не тільки порушує права громадян України, а й перешкоджає діяльності таких організацій, як Міжнародний комітет Червоного Хреста та ООН.

«Російська федерація взагалі не допускає Міжнародний комітет Червоного Хреста (до військовополонених ред.). Вони це фіксують, а зробити нічого не можуть. Реакції жодної. Така сама ситуація і щодо Організації Об’єднаних Націй», – зазначив він.

За словами омбудсмена, така сама ситуація і щодо Організації Об’єднаних Націй.

«У нас найбільше запитань щодо її діяльності. Наразі ми бачимо, що вона практично прирівнює жертву та нападника. Яскравий приклад – це українське зерно. Замість того, щоб змусити росію розблокувати українські порти та забезпечити безпечне проходження суден, ООН почала перемовини та змусила підписати угоду. Тобто мені здається, що вони більше тиснуть на нас, аніж на агресора. І я часто публічно у розмовах з представниками інституції говорю про це», – сказав він.

Лубінець зазначив, що інформація про створення додаткової місії ООН для допомоги українцям викликає у нього скептичну посмішку, оскільки цей механізм не діє на Росію.

«У нас вже є чотири місії. Постійна місія ООН в Україні, моніторингова місія щодо збору доказів воєнних злочинів на території України, створена на підставі рішення Генасамблеї у квітні. Третя – розслідування подій в Оленівці. Четверта – щодо ситуації на ЗАЕС. Скільки ще треба створити, щоб зрозуміти що цей механізм не діє на рф? ООН просто не допускають на тимчасово окуповану територію», – наголосив уповноважений ВР.

Нагадаємо, що з п’ятої години ранку 1 вересня не припиняються постійні мінометні й ракетні обстріли рашистами міста Енергодар. Чути автоматні черги. Також окупанти задіяли авіацію – над містом кружляють гелікоптери.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
21 березня 2024
07 лютого 2024
05 лютого 2024
19 січня 2024
18 січня 2024
03 грудня 2023
02 грудня 2023
23 листопада 2023
03 листопада 2023