Поділитись:

Зміна клімату торкнеться всіх: названо найкращі місця для переселення протягом 50 років

Понеділок, 05 вересня 2022, 02:11
Зміна клімату торкнеться всіх: названо найкращі місця для переселення протягом 50 років

За відсутності міграції третина населення планети проживатиме за температур, які тепер спостерігають у Сахарі. Тому людству варто замислитись про переїзд уже зараз.

Через глобальну зміну клімату умови життя в багатьох регіонах стають нестерпними вже зараз – адаптуватися до них неможливо, тому протягом наступних 50 років людство очікує хвиля міграції в частини планети із придатною для життя температурою. Про це пише американський журнал Time.

“Протягом наступних п’ятдесяти років вищі температури в поєднанні з вищою вологістю зроблять великі ділянки земної кулі смертельними для життя. Величезній кількості населення, що рятується з тропіків, узбереж і раніше родючих земель, доведеться шукати нові будинки; ви будете серед них, або ви будете приймати їх (переселенців)”, – йдеться в публікації.

За словами авторів матеріалу, хороша новина полягає в тому, що на Землі достатньо місця для переселення – з розрахунку 20 квадратних метрів площі на одну особу, 11 мільярдам людей буде потрібно лише 220 тисяч квадратних кілометрів. Так, місця населенню Землі вистачило б навіть на території однієї країни, наприклад, Канади, площа якої становить 9,9 млн квадратних кілометрів. Погана ж новина полягає в тому, що зміна клімату торкнеться всієї планети – всюди відбудуться перетворення у відповідь на це явище.

У зв’язку з цим, як стверджують автори публікації, до 2050 року багато місць на Землі будуть незручними, якщо не нестерпними для життя, тому людству вже треба розпочинати планувати, де воно збудує нові будинки. Згідно з прогнозами дослідників, за відсутності міграції одна третина населення планети проживатиме за температур, які зараз спостерігають здебільшого в Сахарі.

Журналісти зазначили, що в США такі регіони як Флорида, Каліфорнія та Гаваї спорожніють через зміну клімату, а через загрозу затоплення американська влада буде змушена захистити Нью-Йорк і, зокрема, Манхеттен — для цього планується збудувати велику стіну в морі, Big U. Найпридатнішою для життя територією Штатів виявиться Аляска, де ще належить побудувати міста-мільйонники, щоб вона змогла прийняти наплив кліматичних біженців.

У майбутньому, до 2100 року, одним із найкращих місць для життя буде Гренландія — там на цей момент навіть з’являться ліси. Також звільняться від льоду та частини західного узбережжя Антарктиди. За прогнозами вчених, від зміни клімату виграють Канада, Сибір та інші частини РФ, а також Ісландія та країни Північної Європи.

“Можуть з’явитися міста з хартіями, держави в державах, деякі з 200 країн зникнуть, а ті, хто залишиться, зберуться до регіональних союзів. У цьому столітті люди мігруватимуть, і зараз є шанс зробити, щоб усе було за планом і перехід до нового світу був би керованим”, — пише видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів