Поділитись:

Затори у «Ягодині»: перевізників просять шукати альтернативні шляхи (карта)

П'ятниця, 02 вересня 2022, 16:43
Затори у «Ягодині»: перевізників просять шукати альтернативні шляхи (карта)

Фото ілюстративне

Перед митним постом «Ягодин» декілька днів поспіль фіксують чергу з автомобілів довжиною понад 50 кілометрів.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Волинської митниці.

Станом на ранок 2 вересня черга вантажівок на під'їзній до пункту пропуску магістралі з української сторони становила 2 400 вантажівок і розтягнулася на понад 50 кілометрів. Таке скупчення фіксується уже кілька днів поспіль.

Волинські митники уже застосували II рівень Системи раннього оповіщення про надзвичайні події на українсько-польській ділянці кордону, однак це не вплинуло на швидкість пропускних операцій з польського боку. У ніч з 1 на 2 вересня польська сторона прийняла лише 189 одиниць автотранспорту, що суттєво менше очікуваних з українського боку темпів. 

«Змушені констатувати, що складна ситуація, пов'язана зі значним ростом експорту сільгосппродукції та необхідності її фітосанітарного та/або ветеринарного контролю на кордоні з ЄС, залишається невирішеною, а  червневі домовленості щодо збільшення кількості працівників фітосанітарної та ветеринарної служб в пункті пропуску "Дорогуськ" – до цього часу нереалізовані», – йдеться у дописі.

За словами митників, відбулося лише незначне збільшення пропуску вантажних транспортних засобів з товарами на рівні до 20 автомобілів щозміни, чого вкрай мало порівняно із завданнями воєнного часу.

«У межах своєї компетентності ми вживаємо максимум зусиль для прискорення митного оформлення вантажів національних експортерів, однак вони наштовхуються на червоний світлофор, роботу якого регулюють з польського боку», – додали у Волинській митниці.

Митники додали, що рух вантажного автотранспорту загальною масою понад 7,5 тонн з можливістю фітосанітарного та ветеринарного контролів здійснюється, крім «Ягодина», через пункти пропуску: «Рава-Руська – Хребенне», «Краківець – Корчова», «Шегині - Медика».

Черги на виїзд та в'їзд перед ними Держмитслужба моніторить щодня та публікує дані на спеціально розробленій карті, аби перевізники могли обирати найменш завантажені шляхи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
15 квітня 2024
08 квітня 2024
04 квітня 2024
01 квітня 2024
21 березня 2024
13 березня 2024
07 березня 2024
01 березня 2024
28 лютого 2024
16 лютого 2024