Поділитись:

На Волині судили митного брокера: хотіла нажитись на пільговому розмитненні

Четвер, 01 вересня 2022, 14:51
На Волині судили митного брокера: хотіла нажитись на пільговому розмитненні

На Волині судили жінку, яка працює митним брокером. Скориставшись ажіотажем, який виник в останні дні дії пільгового розмитнення автомобілів, зловмисниця вирішила незаконно підзаробити та попросила у волинянина 500 доларів нібито для митників за «безперешкодну процедуру».

Відповідний вирок ухвалив Луцький міськрайонний суд 25 серпня. 

Як вбачається із вироку, 26 травня волинянин, перебуваючи на митному пункті пропуску «Ягодин», звернувся до митного брокера з метою отримання консультацій щодо пільгового розмитнення двох легкових автомобілів.

Жінка, усвідомивши, що чоловік не розуміється у процедурі пільгового розмитнення, вирішила ввести його в оману та отримати від нього неправомірну вигоду.

Так митний брокер повідомила чоловікові, що на пункті пропуску виникла величезна черга з автомобілів, довжиною 20 кілометрів, а пільговий період розмитнення завершується 1 липня. Для того, аби встигнути оформити розмитнення за пільговою процедурою, жінка попросила 500 доларів США нібито для працівників митниці, аби вони не затягували процедури.

Чоловік погодився на таку незаконну вимогу та 23 червня надіслав митному брокеру всі необхідні документи для розмитнення. Вже наступного дня на митний пункт пропуску «Ягодин» прибули два легкові автомобілі, які відправили на пункт «Ковель» для завершення процедури розмитнення. Там митний брокер отримала від чоловіка 500 доларів США неправомірної вигоди.

Однак вже 28 червня жінку викрили та затримали правоохоронці.

Обвинувачена уклала угоду про визнання вини.

Тож суд визнав її винною та призначив покарання у вигляді штрафу розміром 51 тисячу гривень.

Нагадаємо, що на Львівщині СБУ знешкодила злочинне угруповання, яке «заробляло» мільйони на пільговому розмитненні імпортних авто.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів