Поділитись:

Волинь, Рівненщина, Житомирщина: в Білорусі анонсували нові військові навчання зі «звільнення територій» (відео)

Четвер, 01 вересня 2022, 18:51
Волинь, Рівненщина, Житомирщина: в Білорусі анонсували нові військові навчання зі «звільнення територій» (відео)

Начальник головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов запевнив, що українські військові готові до будь-якого розвитку подій під час командно-штабних навчань в Білорусі з 8 по 14 вересня щодо «звільнення територій, тимчасово захоплених противником».

Про це пише Інтерфакс-Україна.

Військові не виключають, що під так званою «втраченою територією» маються на увазі прикордонні райони Волинської, Рівненської та Житомирської областей. За словами Громова, це відповідає концепції спільних дій збройних сил так званої союзної держави на українському напрямку.

Але ЗСУ, запевнив Громов, готові до будь-якого перебігу подій, зокрема й на північному напрямку нашої держави.

«Ймовірність проведення наступу противника з території Республіки Білорусь або вторгнення білоруських військ в Україну залишається низькою. Водночас у період з 8 до 14 вересня у збройних силах Республіки Білорусь заплановано проведення командно-штабного навчання, під час якого основна увага, ймовірно, приділятиметься питанням ведення маневреної оборони з подальшим переходом у контрнаступ та звільненням територій, тимчасово захоплених противником», – каже Громов.

Він розказав, що навчання відбуватимуться за участю російських військових та країн-членів ОДКБ.

Нагадаємо, що мешканців прикордонних районів Волинської області закликають бути вкрай обережними при з’їзді на узбіччя прикордонних доріг і під час відвідування лісових масивів – тероборона встановила там мінно-вибухові загородження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
03 травня 2024
01 травня 2024
30 квітня 2024
27 квітня 2024
26 квітня 2024
25 квітня 2024
24 квітня 2024
22 квітня 2024
19 квітня 2024
18 квітня 2024