Поділитись:

«Золоте» болото: волинянин відсудив 18 мільйонів за яму і кілька стовпів (відео)

Середа, 31 серпня 2022, 13:25
«Золоте» болото: волинянин відсудив 18 мільйонів за яму і кілька стовпів (відео)

Приватна фірма позивалася до Підгайцівської сільської ради за два з половиною гектари землі, яку повернули у комунальну власність. Проте колишній орендар теж подав позов до волинського господарського суду, в якому заявив, що здійснив покращення земельної ділянки аж на 18 мільйонів. Попри те, що на ділянці окрім зарослого болота нічого немає, суддя задовольнила позов орендареві.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Земельну ділянку площею 2 гектари 40 соток землі, що знаходиться на території Підгайцівської сільської ради, ще з 2008 року на правах оренди утримувала фірма «Ельбе» в особі Костянтина Пастухова. Гроші за оренду орендар не завжди сплачував. 

За позовом прокуратури цю ділянку повернули у комунальну власність Підгайцівській селищній раді, але недобросовісний орендар теж подався до суду і заявив претензії на 18,5 мільйонів гривень. У 15 мільйонів він оцінив ту землю, яку, нібито, облагороджував. Ще на 3 мільйони ексорендар нібито підвів газ і світло до неіснуючої бази, яка мала будуватися, та до кількох приватних будинків, які є у приватній власності і не мають жодного відношення до спірної ділянки землі. 

Першого разу юридично підтвердити вартість цього болота Костянтин Пастухов вирішив у Волинському відділенні Львівського науково-дослідного інституту судових експертиз, але згодом ексорендар звернувся до НДЕКЦ МВС Волині, де експерт Петро Задерей підтвердив її вартість. Що цікаво, фірма «Ельбе» знаходиться буквально в одному дворі з Волинським науково-дослідним експертним центром МВС, де робили експертизу. 

Відтак за яму і за кілька стовпів Підгайцівська громада тепер винна 18,5 мільйонів гривень. 

Як розповіла юристка Підгайцівської селищної ради Тетяна Кухарська, початкова сума, про яку заявляв ексорендар, була значно меншою: він претендував лише на 250 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
25 квітня 2024
23 квітня 2024
22 квітня 2024
21 квітня 2024
19 квітня 2024
17 квітня 2024