Поділитись:

«Земля міста, а там роками людські городи»: чому у Ковелі ніяк не можуть поділити землю (відео)

Вівторок, 16 серпня 2022, 22:15
«Земля міста, а там роками людські городи»: чому у Ковелі ніяк не можуть поділити землю (відео)
У Ковелі розгорівся земельний скандал: під час впорядковування документації щодо земельних питань з’ясувалося, що деякі земельні ділянки не мають відповідних документів та не є приватизованими. Зокрема йдеться про парк навколо місцевого водосховища Турія.
Скандал набирає обертів. До редакції телеканалу “Конкурент TV” звернулись ковельчани, які ніяк не можуть поділити землю з міською владою.
Жителька Ковеля Лідія Роєва розповідає, що раніше землею спокійно користувались і жодних проблем не виникало. А ось приватизувати чомусь не могли.
«Коли наші батьки приїхали на ці землі будуватись, їм були відведені земельні ділянки. Коли почався процес приватизації, кожному дали приватизувати 10 соток, але 15 соток ми завжди обробляли», – каже жінка.
Ковельчанка Оксана Бровченко розповідає, що земля належала дідусеві та бабусі.
«Потім вони написали на нас договір дарування з братом на половину. Свою частину землі я привтизувала. Там ще лишилось десь по 3 сотки. Прийшли підписувати в міськвиконком, сказали почекати, мовляв, немає якоїсь лінії», – пригадує вона.
Як ми вже повідомляли раніше, міська влада під час розроблення земельної документації на паркову територію виявила, що межі землі, якою користуються люди, роками порушують законодавство. А саме – заходять на територію обов'язкової прибережної смуги. Помітити це можна навіть відкривши мапу міста в гугл картах. Якщо ж по закону вона повинна становити 50 метрів, то тут від городу до водойми – усього метрів 30.
Втім мешканці обурені – мовляв, побачивши генеральний план, помітили, що деяким їхнім сусідам таки вдалось приватизувати землю. Люди також хочуть, аби влада дозволила їм зробити це разом із тією ділянкою, яка заходить за межі прибережної зони. Мовляв, незважаючи на закон, “нею ж десятиліттями користувались вони та їхні родичі”. 
За роз'ясненням ситуації журналісти звернулись до начальниці відділу містобудування та архітектури ковельської міськради Людмили Мурай.
«За прибережну смугу ні в кого ділянка не приватизована. В кого приватизовані – до прибережної смуги. От ми дивилися документи, показували люди, чому не доприватизовано до цієї прибережної смуги було. Вони використали своє право, земельна ділянка набагато більша була ніж 10 соток. А 10 соток вони приватизували без проблем, в межах норми, але на той час їм було запропоновано до лінії прибережної викупити. Швидше за все, ми собі так думаємо, що шляхом викупу вони ці ділянки не оформили, чи не захотіли, тому що офіційно відмови в них на руках немає, вони просто на словах кажуть “ми приходили, ви нам не погодили” і все», – пояснює чиновниця.
За її словами, було домовлено про зустріч з мешканцями на самій Набережній. Й тоді, сподівається посадовиця, вже вдастся вирішити усі болючі питання й у людей залишиться їх земля, а містяни матимуть ще одну красиву Набережну.
 
 
 
 
 
 
Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
17:09
22 квітня 2024
18:59
12:30
21 квітня 2024
09:14
19 квітня 2024
18 квітня 2024
17 квітня 2024
08:30