Поділитись:

Луцький стадіон «Авангард» пожертвують місту

Середа, 31 серпня 2022, 17:14
Луцький стадіон «Авангард» пожертвують місту

Луцький стадіон «Авангард» безоплатно передадуть місту. З відповідною пропозицією до міської влади звернулися власники стадіону та запропонували укласти відповідну угоду про пожертву.

Відповідне рішення про готовність прийняти у власність стадіон ухвалили депутати Луцької міської ради під час чергової сесії 31 серпня.

Нещодавно віцепрезидент Федерації легкої атлетики України Володимир Рудюк звернувся до Луцького міського голови Ігоря Поліщука з проханням порушити перед власниками стадіону питання про його передачу у власність міста на взаємовигідних умовах.

За словами Володимира Рудюка, щоб і надалі розвивати й модернізувати спортивну арену завдяки європейським грантам та фінансуванню з держбюджету, стадіон має перебувати в комунальній власності міста, що спростить організаційні процедури.

Ігор Поліщук провів перемовини з власниками стадіону і досягнув попередньої згоди на передачу стадіону в комунальну власність міської громади на безоплатних для міста умовах.

Депутат Луцької міської ради  від фракції «Громадянський рух «СВІДОМІ» Андрій Лучик поцікавився, яке саме комунальне підприємство чи організація міста візьме на свій баланс стадіон та у скільки це обійдеться міському бюджету.

«Чи є орієнтовні підрахунки у скільки міському бюджету обходитиметься утримання стадіону в рік (включно з оплатою комунальних послуг)? Озвучте ці цифри, будь ласка», – поцікавився Андрій Лучик.

Андрій ЛучикАндрій Лучик
 

Як зазначив міський голова Луцька Ігор Поліщук, для управління стадіоном створять нове комунальне підприємство. Це питання можуть розглянути вже на наступній сесії. Також мер наголосив, що стадіонів такого класу в Україні лише два – у Дніпрі та у Луцьку. Тож Федерація легкої атлетики надзвичайно зацікавлена у його розвитку. На «Авангарді» неодноразово проводилися всеукраїнські та міжнародні змагання з легкої атлетики, вже весною Луцьк очікує на прибуття спортсменів, які візьмуть участь у наступних спортивних змаганнях.

«За один день проведення змагань на стадіоні Федерація легкої атлетики України платить від 50 до 150 тисяч гривень. Цих коштів вистачає для покриття витрат на утримання стадіону. Тож ми очікуємо, що «Авангард» буде самоокупним і ми зможемо залучити міжнародні гранти для проведення його реконструкції. Зокрема, для реконструкції стадіону у Ковелі залучили 20 мільйонів гривень», – повідомив Ігор Поліщук.  

Нагадаємо, що у Луцьку відбувся благодійний футбольний матч між працівниками гіпермаркету «Там-Там» та легендами футбольного клубу «Волинь».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
07 квітня 2024
29 березня 2024
27 березня 2024
23 березня 2024
09:53
21 березня 2024
17:46
05 березня 2024
21 лютого 2024
13 лютого 2024
16:02
08 січня 2024
12:29