Поділитись:

ЄС планує призупинити спрощений візовий режим з рф

Неділя, 28 серпня 2022, 16:27
ЄС планує призупинити спрощений візовий режим з рф

фото ілюстративне

Міністри закордонних справ країн Європейського Союзу наступного тижня під час неформальної зустрічі в Празі готуються підтримати призупинення угоди про спрощений візовий режим із росією, що обмежить можливості для росіян їздити в країни ЄС.

Про це повідомляє «Європейська правда», посилаючись на Financial Times, яке цитує трьох учасників переговорів.

«Російським туристам неприйнятно гуляти нашими містами й набережними. Ми повинні надіслати сигнал російському народу, що ця війна не є нормальною, вона неприйнятна», – цитує FT високопоставленого чиновника ЄС.

Ще одне джерело видання зазначає, що Брюссель прагне «не зупинятися на обмеженні спрощення віз» і може ухвалити додаткові заходи в цьому напрямку до кінця року.

Угоду про спрощення візового режиму Європейський Союз і росія ухвалили у 2007 році. Одразу після повномасштабного російського вторгнення в Україну в лютому 2022-го було призупинено її частину щодо чиновників, дипломатів і бізнесменів.

Деякі країни, як-от Чехія і Польща, самостійно припинили видачу віз росіянам у відповідь на агресію рф. В останні тижні в ЄС триває дискусія, чи не повинне таке рішення бути ухвалене на рівні всього блоку.

Країни Балтії, Польща та Фінляндія активно виступають за повне припинення видачі віз громадянам росії в ЄС. Натомість Німеччина, залежні від туризму країни Південної Європи й топдипломат ЄС Жозеп Боррель виступили проти такого кроку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів