Поділитись:

Папа Римський у День Незалежності України назвав вбиту пропагандистку Дугіну «безневинною жертвою війни»

Четвер, 25 серпня 2022, 06:05
Папа Римський у День Незалежності України назвав вбиту пропагандистку Дугіну «безневинною жертвою війни»

Папа Римський Франциск назвав "безневинною жертвою війни" загиблу Дарʼю Дугіну, доньку ідеолога "руского міра" Олександра Дугіна. Посол України у Ватикані розкритикував цю заяву.

Про це повідомляє Reuters.

Агентство зазначає, що під час свого виступу на щотижневій загальній аудієнції Папа Римський Франциск відійшов від сценарію. Він назвав війни “божевіллям” і згадав про загибель російської пропагандистки Дар’ї Дугіної. Він заявив, що жінка стала “однією з невинних жертв війни”.

“Невинні платять за війну, невинні”, – сказав він.

“Сьогоднішній виступ Папи розчарував і змусив замислитися багато про що: не можна говорити в одних категоріях про агресора і жертву, ґвалтівника і зґвалтованого; як можна назвати одного з ідеологів російського імперіалізму безневинною жертвою? Вона була вбита росіянами як сакральна жертва і тепер перебуває на щиті війни”, – зазначив Юраш.

Нагадаємо: Україна не причетна до підриву автомобіля російського пропагандиста Алєксандра Дугіна, внаслідок якого загинула його донька Дар'я, заявив в ефірі національного марафону радник глави офісу президента Михайло Подоляк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів