Поділитись:

NYT: Україна з новою зброєю змінює свою військову стратегію

Неділя, 14 серпня 2022, 08:50
NYT: Україна з новою зброєю змінює свою військову стратегію

фото ілюстративне

Україна після отримання нового озброєння великої дальності змінює свою військову стратегію.

Про це повідомляє Українська правда, посилаючись на The New York Times

Видання зазначає, що з весни до літа українські війська зазнавали обстрілів з боку російської артилерії на сході України, поступово втрачаючи позиції й до 200 військових на день у нерівних боях.

«Але останніми тижнями Україна змінила свою стратегію за допомогою нової зброї і досягла успіху, принаймні на цей момент, в уповільненні просування росії... Завдаючи ударів у глибокому тилу ворога, українці виснажують бойовий потенціал росії, сповільнюючи її просування на сході та створюючи нові вразливі місця на півдні», – йдеться в NYT.

NYT відзначає вибухи на авіабазі в окупованому Криму та підриви мостів у Херсонській області.

«Ця стратегія, здається, дає певні результати. Хоча українські військові не досягли серйозних територіальних успіхів, їм вдалося сповільнити просування росії країною принаймні на цей час і зупинити важкі втрати, яких Україна зазнала в останні місяці», – пише видання.

Водночас воно зазначає, що російські військові все ще мають достатньо сил для продовження наступальних операцій.

«Зусилля України на півдні є не так зміною підходу, як розширенням за допомогою нової зброї більшої дальності стратегії, прийнятої на початку війни і покликаної зрівняти правила гри з росією. Оскільки російська армія набагато перевершує сили України за кількістю військовослужбовців, зброї та боєприпасів, українські Збройні сили мали бути новаторськими та гнучкими», – йдеться у статті.

Автори зазначають, що Україна сподівається розпочати перелом ходу війни на півдні, особливо на Херсонщині.

«Український шлях, який з кожним днем ​​стає дедалі очевиднішим, полягає у завданні ударів, що підривають здатність москви підтримувати сили, розгорнуті нею на фронті», – пише видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
16 квітня 2024
12 квітня 2024
11 квітня 2024
07:20
10 квітня 2024
06 квітня 2024
03 квітня 2024
29 березня 2024
28 березня 2024
22 березня 2024