Поділитись:

Експерт розповів про проблеми з військовими ресурсами у рф (відео)

Середа, 24 серпня 2022, 11:32
Експерт розповів про проблеми з військовими ресурсами у рф (відео)

Росія з часів «холодної війни» накопичила чимало боєприпасів та військової техніки. Після анексії Криму у 2014 році кремль готувався до повномасштабної війни в Україні. Проте бліцкриг не вдався, а активна фаза війни триває уже пів року. Але скільки ще військових ресурсів у рф?

У новому випуску програми «Прайм Тайм» на телеканалі «Конкурент TV» військово-політичний оглядач групи «Інформаційний супротив» Олександр Коваленко розповів про певні проблеми з військовими ресурсами в окупантів.

Експерт зазначив, що плани путіна щодо захоплення усієї України за даних обставин неможливі. В кремлі розуміють, що їм дуже потрібна пауза, аби компенсувати втрати як живої сили, так і техніки і боєприпасів. Тому росія посилає сигнали про перемовини, аби поновити свій наступальний потенціал.

Армія рф наразі не встигає компенсувати втрати, які вона зазнала на полі бою. Зокрема в живій силі, адже росіяни намагаються ввести в стрій 3-й армійський корпус, проте за 3,5 місяці вони так і не змогли зібрати 15 тисяч бажаючих воювати, тобто він недоукомплектований. Вони їздять по тюрмах, агітують зеків, пропонуючи грошову винагороду.

Також в армії рф виникають проблеми з технічним забезпеченням, зокрема танки Т-62, які є основними бойовими танками у Херсонській та Запорізькій областях, не виготовляють з 1975 року. Окрім цього в окупантів уже виникають проблеми з боєприпасами. Росіяни перевозять боєприпаси з дальніх округів: Улан-Уде та Уссурійська, але це створює логістичні проблеми. Тому рф отримала доступ до семи білоруських складів з боєприпасами. Усі наближені до кордону з Україною склади з боєприпасами уже майже порожні, що не дозволяє забезпечувати навіть передові підрозділи.

Олександр Коваленко вважає, що ресурсів для наступальних дій в окупантів вистачить на 1,5-2 місяці. Далі вони можуть перейти до оборони, де зможуть протриматись 2-4 місяці. 

Детальніше у відео:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів