Поділитись:

Мармурову статую анатолійської богині-матері знайдено в Туреччині

Середа, 24 серпня 2022, 02:40
Мармурову статую анатолійської богині-матері знайдено в Туреччині

Мармурову статую анатолійської богині-матері Кібели, створену 2350 років тому, було виявлено в стародавньому місті Антандрус, розташованому в районі Едреміт провінції Балікесір на заході Туреччини. Про це пише Daily Sabah.

Антандрос був давньогрецьким містом біля південних передгір'їв гори Іда, наново відкритим у наш час. Хоча дата заснування міста обговорюється, вважається, що це сталося раніше, ніж у сьомому столітті до н. Нещодавні розкопки виявили на цьому місці безліч стародавніх історичних пам'яток, у тому числі статую Кібели віком 2350 років.

У розмові з агентством Anadolu (AA) професор Гюркан Полат з факультету археології Егейського університету, який очолює розкопки у стародавньому місті, сказав, що артефакт було знайдено під час їхніх 21 розкопок. Зазначивши, що статуя використовувалася як камінь у стінах римської вілли в Антандрі, Полат продовжив: «Артефакт, на жаль, не знаходиться в стані, що добре охороняється. Однак ми можемо зрозуміти, що на ньому зображено богиню-мати Кібела».

Заявив, що Кібела була дуже важливою богинею для гори Іда, Полат сказав: «Як відомо, гора Іда пропонує чудову природу та дику природу. І як їхня захисниця, Кібела взяла на себе неминуче завдання у стародавніх поселеннях тут. Ми знаємо з давніх джерел, що існує культ під назвою Cybele Idean, що означає Кібела з Іди.

Полат повідомив, що статуя зображує Кібелу, яка сидить на троні з фігурами левів по обидва боки разом з іншим левом на колінах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів