Поділитись:

Луцькі пластуни відпочивали у таборі у Польщі (фото)

Вівторок, 23 серпня 2022, 16:00

Луцькі пластуни частину літа провели у таборі у Польщі. 

Про це журналістам ІА «Конкурент» розповіла наставниця луцьких пластунів Юлія Мамчур

За її словами, табір відбувався з 13 по 22 серпня на харцерській базі «Насічне» біля села Лютовіско, що у Прикарпатському воєводстві. 

З України загалом було 5 таборів протягом літа.  На таборі, в який їздили лучани, відпочивали 43 дитини і 9 осіб супроводу. Крім малечі з Луцька, були також діти з Кривого рогу, Кам’янця-Подільського, Києва. 

Мета була проста: дати дітям можливість відпочити від тривог і провести час в гарній атмосфері.  В них було багато занять: гутірки і здача вмілостей, спортивні змагання, майстерки, ватри та мандрівки в гори. Поляки дуже добре зустріли і дуже уважно ставились, розповідає лучанка. 

«Загалом ми справились, бо діти ні разу за табір не плакали за батьками, а лише, коли від’їжджали. Це було цікаво, адже були люди з різних міст, і це дозволяло обмінятись досвідом, глянути на одні й ті ж речі по іншому. Приємно бути в колі пластунів, адже певний період не було жодних заходів чи збірок, а це власне ті люди з котрими є спільні цінності і спілкування заряджає. Діти цікаві, енергійні і дуже творчі, задля них хотілось старатися. Було не завжди просто з дітлахами, але приємно бачити, як вони брали приклад одне з одного», – ділиться враженнями Юлія. 

Батьки лучан також дуже задоволені. Доньки депутата Луцькради Михайла Находа Валя і Єва відпочивали у цьому таборі для пластунів. 

«Діти надзвичайно задоволені були табором. У них з'явилися нові друзі з інших регіонів України, зокрема, з Києва, Кривого Рогу, Рівного. Також вони познайомилися з польськими дітками. Гарно весело провели час, отримали нові навички і вміння. Навчилися плести різні сувеніри, вз'язати туристичні вузли та інше», – каже Михайло Наход.

Як відпочивали українські діти, дивіться на фото. 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
27 березня 2024
15:34
26 березня 2024
16:46
12:02
25 березня 2024
24 березня 2024