Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин понеділка, 22 серпня

Понеділок, 22 серпня 2022, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин понеділка, 22 серпня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за понеділок, 22 серпня:

Про скандал у Прилуцькому

Історію про начебто викрадення собаки біженки Світлани Гаркавенко, яка на початку війни поїхала з Бучі під Києвом за кордон, нещодавно розповів телеканал «Аверс».

У сюжеті жінка звинувачує волинського військового та його дівчину у тому, що ті привласнили її собаку Рональда породи кане-корсо. Псові рік, і Світлана не могла забрати його з собою, коли їхала з України. Каже, віддала собаку на перетримку військовому Олегу Пелецькому у Ковелі. Коли вона повернулася після п'яти місяців життя за кордоном, то хотіла забрати собаку. Пес вже жив у Діани Кундельської в Прилуцькому. 

У свою чергу Діана Кундельська заперечує, що брала собаку на перетримку. Каже, пса віддавали назавжди, бо його власниця нібито не збиралася повертатися в Україну. Розповідає, що собаку готова була повернути, але за умови, що власниця тварини компенсує всі витрати на його утримання протягом п'яти місяців. 

Жінки спільної мови не знайшли, тварина зникла, а за справу взялася поліція. Що відбувається та яка подальша доля собаки, розбиралися журналісти сайту новин Луцька та Волині «Конкурент».

Головне у Луцьку: ТОП новин понеділка, 22 серпня 

Про покарання за нестандартний номер

В обласному центрі Волині правоохоронці виписали адмінпротокол водієві, номерний знак автомобіля якого мав нестандартний вигляд.

На вихідних екіпаж патрульних помітив автомобіль KIA з номерним знаком, який не відповідає вимогам стандартів.

На водія патрульні склали адміністративний матеріал за ч. 6 ст. 121 (Експлуатація з номерним знаком, що не відповідає вимогам стандартів) КУпАП.

Патрульна поліція Волині вкотре нагадує, що згідно з п. 2.9 правил дорожнього руху забороняється:

  • керувати автомобілем без номерного знаку, чи з таким, що йому не належить;
  • не відповідає вимогам стандартів;
  • закріплений не в установленому для цього місці;
  • закритий іншими предметами, забруднений, перевернутий чи неосвітлений.

Також забороняється змінювати розміри, шрифт, форму, позначення, колір і розміщення номерних знаків, наносити на них додаткові позначення або закривати їх.

Головне у Луцьку: ТОП новин понеділка, 22 серпня 

Про прощання з луцьким воїном

У Луцьку провели в останню путь захисника України Максима Мартинова. Йому було 25. Він загинув 19 серпня. 

Прощання із воїном розпочалося об 11:00 у понеділок, 22 серпня у Свято-Троїцькому кафедральному соборі. Прийшло багато лучан. 

Максим був випускником обласного військового ліцею, а тому попрощатися з ним прийшли викладачі, однокурсники. Курсантки з квітами стояли обабіч входу у собор. Квітів на цьому похороні було багато. 

Під час проповіді священник нагадав слова нашого гімну «Душу й тіло ми положим за нашу свободу». Він наголосив, що ці слова таким скорботним чином набувають змісту. Але жертва ця недаремна, і кожен з нас повинен про неї пам'ятати. Бо там, де втрачає одна родина, втрачає ціла країна. 

Головне у Луцьку: ТОП новин понеділка, 22 серпня

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів